1e Kampioen in DBBR competitie aanstaande…

Met voor de meeste teams nog 5 spelrondes voor de boeg, wordt het eens tijd om stil te staan hoe de  diverse kansen liggen voor de bovenste en onderste plekken in de diverse divisies. Het team van The Hunters (1e div.)  lijkt de grootste kans te hebben om zich de 1e kampioen te laten tronen dit seizoen. Hieronder een overzicht van de stand van zaken na spelronde 21:

Eredivisie: (laatste 2 degraderen en de no. 11 en 12 spelen P/D wedstrijden)

Ramses Shaffies lijkt de titel te prolongeren dit jaar. Met een voorsprong van 18 en 19 punten op resp. Crazy House en Square Point kan het eigenlijk niet meer misgaan voor de mannen uit de Veen. Onderin lijkt het doek gevallen voor Gaat ‘r allemaal af en Enblock en lijkt het erop dat het team van  de Freddy’s en The Bacoboys en De Hogewoerdse Boys  P/D wedstrijden zullen moeten spelen voor lijfsbehoud alhoewel de Dominators hier ook niet van gevrijwaard zijn op dit moment.

1e Divisie: (Kampioen promoveert, nrs 2 P/D en no. 13 en 14 degraderen per poule)

In 1A is de titel ongetwijfeld weggelegd voor het tot nu toe ongeslagen Rittenburg team. Met liefst 30 punten voor op OB United en 31 op V1 is het een kwestie van aftellen en zal naar aller waarschijnlijkheid binnen 2 spelrondes het pleit beslecht zijn. Helaas houdt het team op te bestaan na dit seizoen zodat het nog ongewis is hoe de promotie ingevuld gaat worden. Beide achtervolgers zullen in ieder geval strijden op de 2e plek die zo wie zo recht geeft op P/D wedstrijden. Onderin lijkt NDC te moeten afdalen en strijden Het Hete Spantje 3 en  Spijkerbak 1 om de andere degradatie plek.

1B: Het team van The Hunters lijkt als 1e in onze regio de kampioensvlag te mogen hijsen. Met maar liefst 34 punten voorsprong op de Leidse Dart Veteranen, die de meeste kans maken voor de P/D wedstrijden, kan het team olv  captain Bennie Eradus theoretisch al in de thuiswedstrijd op 8 april  tegen rode lantaarndrager Shit Happens, kampioen worden. Onderin zijn de tegenstander van The Hunters die avond en Enjoy de voornaamste kandidaten voor een plek in de 2e div.

2e Divisie:(1 promovendus en no 13 en 14  per poule degraderen)

2A: DC Decima (was bijna  3 seizoenen ongeslagen!!) zal ongetwijfeld weer met de eer gaan strijden. Het team olv Jos van Klaveren staat wederom een straatlengte (dit seizoen 31 punten op Jo and the Shadows) voor en voor dit team lijkt het een kwestie van 2 weken voordat de kurk van de  champagnefles  kan. Volgend seizoen op zeker 1e divisie, een klasse waar het team ongetwijfeld een rol van betekenis gaat spelen. Onderin gaat de strijd om degradatie tussen Beperkt! (laatste) , Taveerne en De Insiders. LHVW lijkt behouden na 2 rechtstreekse promoties achter elkaar.

2B: De titel zal hier op zeker gaan naar de Gouwe wat 23 punten voorstaat op beide achtervolgers Balletje Mayo 2 en Wezen7. Ondanks dat er al 5 nederlagen geleden werden gaan ze onbedreigd naar de 1e divisie. Onderin lijkt het ondoenlijk  voor De Dartbusters zich te handhaven en hierboven zullen maar liefst 5 ploegen (verschil 10 punten tussen deze teams) het gaan uitmaken wie er mee gaan naar de 3e klasse.

2C: In deze poule  staan alle ploegen relatief heel dicht bij elkaar. Bovenin zal het kampioenschap gaan naar of de Meesters (118 p.) MHT (115 p.) of de Toppers (110 p.) Onderin even spannend hoewel de Bloemhof Tappies het er het minst voorstaan en zullen De Natte, Kikke en Co!, FF Serieus en BK 13 ook alle zeilen bij moeten zetten niet het degradatiespook te willen ontmoeten. Goeie Laatste! (2 x gepromoveerd op rij) is echter ook niet zeker van een verblijf in de 2e div.

2D: Backstage zal, als er geen zeer onverwachte dingen meer gebeuren, kampioen gaan worden! Met 25 punten voorsprong op Meerkoet Titanen kan het niet meer mis zou je zeggen . Onderin een verbeten strijd om de laatste plek tussen de Red Arrows en Pijlsnel (verschil 2 p.) om de laatste plek. Hierboven zijn Gravon en de Black Adders nog niet veilig. Voor de duidelijkheid in deze poule degradeert alleen no.13.

3e Divisie: (no 1 en 2 promoveren en de nrs. 13 en 14 degraderen per poule)

3A: Ongekend spannend wie  met de eer gaat strijken om de 1e plek! 4 Ploegen op 5 punten van elkaar is ongekend.  Stand: 1) Musketiers 116, 2) ’t Leidse Nest 113,  gedeeld 3e: De Dikke Mug 1 en De Laatste Ronde 111 p. Zeg het maar …..Onderin is NDT waarschijnlijk de  sigaar en zullen Bem Bem, Geen Punt en Zomerzorg (met resp 79,80 en 81 p.) ook voor voor een spannend einde gaan zorgen.

3B: Minder spannend is het in deze klasse waarin Fire Fire  hot is en ongeslagen de dans leidt met maar liefst 28 punten voor op The Winners. Captain Lars Konradt en zijn kompanen zullen ongetwijfeld hele hoge ogen gaan gooien in de 2e divisie komend seizoen ook gezien de transfer geruchten! Onderin staan De Tokkies er niet best voor en ook het sympathieke Fingerspitsengefuhl en de teams Nr.80 en Net Niet! zijn nog niet veilig.

3C: Ook hier spanning ten top in de kop. De Stamgasten leidden de dans met 116 p. op de voet gevolgd door Tante Jans 3 (114) en dan Tripple Rammers (107) en de Adriaantjes (106p.).  Onderin hebben Switch (laatste) en Komt Goed! en Steady 26 de minste papieren en zullen onderling uit gaan maken wie er gaan afdalen .

4e Divisie: (Kampioen en runner up promoveren zo wie zo per poule)

4A: Debutant Pannewit is de gedoodverfde kampioen. Met 15 punten voorsprong op De Tas 1 en 25 voorsprong op Team Kagia is de promotie al bijna zeker, laat staan het kampioenschap. De eerstvolgende wedstrijd is tussen de no.1 en 2 zodat Pannewit dan een voorschot kan nemen op het feestje tenzij….. Rode lantaarn drager is momenteel het dames team De Powerpussy’s 2.0.

4B: In deze poule gaat de strijd tussen Boelsjit (152 p.) en De Kattukse Dartvogels (140 p.). Ook deze beide teams komen nog tegen elkaar uit in week 16 zodat de beslissing wellicht gaat vallen op die avond om de 1e plek! Het op de 3e plek bivakkerende The Harbour Rocks (130p.) zou nog een kleine kans op directe promotie kunnen hebben bij een grote overwinning van de huidige no.1 op de no.2….Spannend als het gaat om plek 14.  Lekker Belangrijk bezet deze positie vooralsnog.

4C: Hier gaat de strijd om de 1e plek tussen The Yellow Bulls (145p.) en de Heul uit Alphen ad Rijn (136 p.) Hier moeten beide teams nog maar 4 wedstrijden spelen vanwege het terugtrekken uit de competitie van het team 180 Procent.  Op 20 april ontmoeten beide teams elkaar nog en wellicht kan de Heul (met smaakmaker Kevin Bon in de gelederen) nog voor een spannende ontknoping zorgen.Onderin een primeur: De Frusty’s eindigen NIET als laatste dit seizoen. De al eerder genoemde 180 Procent zal deze plek innemen aan het eind van de rit!

Peter van der Heijden.