1e Kampioenen bekend!

Zoals verwacht  zijn in de 23-ste spelweek de 1e KAMPIOENEN bekend geworden in diverse divisies. De primeur van de allereerste dit seizoen, had het team The Yellow Bulls olv captain Jasper van Doorn uit Alphen aan de Rijn wat in 3C woensdag 19-4 onbereikbaar werd voor de concurrentie. Zonder  zelf die avond in actie komen, werd de runner-up in deze poule (De Heul) met 2-7 teruggewezen door De Natte, waardoor The Yellow Bulls kampioen werden. Op de vrijdag erna bleek overduidelijk door een 8-1 winstpartij tegen Het Hete Spantje 2, dat dit team verreweg de sterkste was dit seizoen.

Eigenlijk waren de ogen gericht van de redactie op Fire Fire (2C) die ook op 19-4 j.l. maar 5 punten nodig hadden om het kampioenschap binnen te halen. Immers, uit hadden zij van opponent deze avond (The A-team ) met 0-9 gewonnen. De formatie van captain Lars Konrad begon zoals verwacht. Max won easy zijn pot met 3-0 en ook Bo won zijn partij met 3-1 ondanks a lot of DT van beide spelers. Hierna sloop de onzekerheid in het team want zowel Tim als Michael verloren hun single met 0-3 waarbij met name Robbin van het A-team (1 x 180) liet zien uit het goede hout te zijn gesneden! Niets aan de hand zou je  zeggen maar ook Bo met Max als Tim met Michael verloren hun 1e koppelpartij ondanks nog een fraaie 100 finish van Tim. Dit ook weer dankzij prima spel van tegenstander Robbin. Tussenstand 2-4…

De volgende partij tussen Tim en Michael waren de  Fire Fire mannen weer wakker en het werd een winst partij voor de thuisploeg (3-1) . Hierna betrad  invaller Lars het speelveld . Samen met Max maakte zij de wedstrijd weer spannend door met 3-1 te winnen. Mede door 2 finishes van de captain die dus het goede voorbeeld gaf.

De teamgame kon dus het laatste (kampioenschap) punt opleveren. The A-team was echter niet bereid mee te werken aan wat  een feestelijke avond aan de Hogewoerd had moeten worden, want via een knappe dubbel 20 van Casper sleepte zij de  onverwachte  4-5 winst weg in Leiden. Dus restte het Leidse team 2 dagen van wachten op de uitslag van beide “concurrenten” (Grandcafe de Steupel en Musketiers) om toch het lang verwachte kampioenschap te mogen vieren. Doordat deze wedstrijd in 5-4 eindigde, werd Fire Fire alsnog kampioen op deze vrijdag!

De 3e titel deze week ging naar KDV1  die in 4B met overmacht het kampioenschap binnen haalde. Vrijdag 21-4 ging de vlag in top door een 3-6 uit overwinning in Leiden tegen Sevengifts.nl. Met liefst 30 punten voor op no. 2 De Buntjes met nog 3 spelrondes te gaan, lieten de Katwijkers in hun debuut jaar zien dat ze ongenaakbaar waren. Dit kwam doordat de ploeg tot nu toe ook nog eens niet 1 nederlaag kreeg te incasseren en dit met  een gemiddelde van ruim 8 punten per wedstrijd !

Allen van harte en succes in de divisie kampioenschappen en in de hogere divisies komend seizoen.

Peter van der Heijden.