1e Laco jeugdteam wint overtuigend!

Onlangs speelde het 1e Laco jeugdteam o.l.v. coach Arjan van der Meij voor de 5e maal deze competitie. In de thuiswedstrijd tegen de Peeland Dart Bond (Brabant) werd een zeer ruime overwinning geboekt. Hierdoor nestelt het jeugd DBBR team zich op de 2e plaats op de ranglijst.

Singels: Jessy begon namens de Leidenaren en het werd meteen een spannende pot. Inde beslissende 5e leg wist hij het 1e wedstrijdpunt binnen te halen door met 3-2 te zegevieren. Teamgenoot Bas ging vervolgens de strijd aan met de PDB opponent in de 2e partij van de middag.  Met goed spel en met een onehundredandeighty score wist hij knap met 3-1 te winnen zodat het jonge Laco team al een 2-0 voorsprong nam. In de 3e partij mocht Jeroen aantreden. Het werd een spannende partij die uiteindelijk  met een 5e leg beslist moest worden. De gasten uit Brabant  trokken net aan het langste eind en met 2-3 ging het 1e wedstrijdpunt naar PDB.  Hierna kwam Jouri-Pepijn aan de oche en maakte duidelijk dat de DBBR vandaag de baas zou blijven. Met een fraaie 3-1 zege zette hij zijn team op een 3-1 voorsprong. Als laatste in de singels mocht Kenzo proberen de voorsprong uit te breiden. Hij deed dit met verve want de tegenstander ging met de staart tussen de benen en met een 3-0 nederlaag naar de kant! Tussenstand dus 4-1 in het voordeel van de DBBR.

Koppels: Bas en Jessy mochten van Arjan het 1e aantreden. In een gelijkopgaande partij moest er weer een 5e leg en beslissende leg aan te pas komen. De dubbel viel in het voordeel van de thuisploeg en wederom werd er een wedstrijdpunt bijgeschreven voor de jonge Leidenaars.  In de wetenschap dat bij de eerstvolgende overwinning ,  overall in deze ontmoeting winst zou opleveren, gingen JP en Kenzo de 2e koppelpartij spelen. Met slechts 1 leg verlies werd knap met 3-1 de winst zeker gesteld door Kenzo en JP. Hierdoor werd een niet meer in te halen voorsprong van 6-1 bereikt.  Gestrekt door deze opsteker bleven JP en Kenzo staan voor de volgende pot. Ze lieten er geen gras over groeien en met 3-0 werd de tegenstander teruggewezen. In de laatste game van deze ronde gingen Bas en Jessy ook als een olifant door de porselein kast. Door ook met 3-0 te zegevieren lieten zij “niets heel ” van de tegenstander.  Tussenstand 8-1 voor de thuisploeg.

Teamgame: Ook in dit onderdeel van de wedstrijd lieten de DBBR spelers zich niet onbetuigd. Het hele team (Lars ontbrak trouwens vandaag) was wederom bij de les en weer werd een wedstrijdpunt bijgeschreven door de tegenstander  te kloppen.

Solo: Jeroen, die eerder zijn single net verloren had, kreeg van Arjan de kans zich te revancheren in deze afsluitende partij. In een spannende partij was  zijn tegenstander echter  net iets beter en met een 2-3 winst voor PDB werd de uiteindelijke nederlaag (2-9) voor de Brabanders  iets dragelijker.

Al met al een prima prestatie voor het DBBR team wat door de zege naar de 2e plek oprukte in de stand. De volgende wedstrijd vindt al weer plaats op 12 maart als er uit aangetreden dient te worden tegen DVO-2 dat met 2 overwinningen als 4e in de stand staat.

Het 2e DBBR Laco jeugdteam wacht nog steeds op de 1e overwinning. Op dezelfde dag werd  uit tegen RDF met 2-9 verloren.

Peter van der Heijden.