1e LACO jeugdteam wint weer!

JeugdLaco1sept2015Zaterdag 17 oktober speelde het 1e DBBR LACO team de 2e wedstrijd. Thuis tegen het 2e team van DVO werd het een fraaie zege. Hiermede bereikte het team van Arjan van der Meij de voorlopig 1e plek op de ranglijst.

Bij Buurthuis de Kratong in Oegstgeest, de thuislokatie van de DBBR Jeugdteams, begon namens de DBBR Bas met de wedstrijd met zijn single. Het werd een benauwde 3-2 zege, een goede start dus. Ook in de 2e partij van de dag lieten de DBBR jongens zich niet onbetuigd. Jessy won ditmaal zeer overtuigend door zijn tegenstander met 3-0 het bos in te sturen. Hierna was het de beurt aan Jeroen. De tegenstander, niet voor niks helemaal naar Oegstgeest afgereisd , wonnen hun 1e punt deze middag door Jeroen met 1-3 te kloppen. In de 4e pot was het de beurt aan Kenzo die namens de thuisploeg weer goede zaken deed door met 3-2 zijn tegenstander de wil op te leggen. Ook in de 5e match deze middag lukte dit aan DBBR zijde. Lars won mooi zijn partij met 3-1 zodat er na de singles al een prachtige 4-1 voorsprong viel te noteren voor de jonge DBBR-ers.

Koppels: Bas en Jeroen beten de spits af en deden dit met verve. Met 3-0 werd de tegenstander terecht gewezen. Dit goede voorbeeld werd vervolgd doordat Kenzo en Lars wederom de baas waren over hun tegenstander. Met een  3-1 zege werd de tussenstand op 6-1 gezet wat tevens al de winst betekende deze dag! Ook in koppelwedstrijd 3 en 4 bleven de jongens van Arjan fier overeind. Zowel Bas samen met Joeri-Pepijn als Kenzo en Lars wisten hun partijen wederom te winnen met resp. 3-2 en 3-1.

In de teamgame bleek nogmaals duidelijk dat op dit DBBR team vandaag geen maat stond. Wederom werd een wedstrijdpunt bijgeschreven voor deze jonge talenten.

In de slotpartij mocht Jessy nogmaals zijn kunsten vertonen. Fijn voor de tegenstander liep dit voor Jessy niet goed af en met 0-3 kon DVO uiteindelijk nog een puntje bijschrijven. De uiteindelijke 9-2 overwinning voor de thuisploeg was er een om over naar huis te schrijven!

Op de ranglijst neemt de ploeg dan ook fier de koppositie in na 2 fraaie zeges. In de de volgende speelronde zal er een uitwedstrijd op het programma staan tegen concurrent FDB. Dit gaat gebeuren op 7 november. In deze belangrijke pot zal blijken of DBBR dit seizoen hoog van de toren gaat blazen!

Het 2e LACO jeugdteam verloor ook zijn 2e wedstrijd in deze competitie. in Tilburg werd met 10-1 verloren van TDV.

Peter van der Heijden.