1e Verlies LACO jeugd in Friesland

Zaterdag 7 november trok het 1e LACO jeugdteam naar het noorden waar het Friese F.D.B. als gastheer optrad voor de belangrijke wedstrijd tegen de DBBR- boys. In de 3e ronde van de competitie moesten de jonge darters o.l.v. Arjan de 1e nederlaag slikken waardoor de strijd om de 1e plek weer volkomen open is.

Namens de DBBR mocht Jeroen het bal openen. Met waarschijnlijk de vermoeidheid van de  autorit nog in de benen, verloor hij het openingsduel met 3-0. In de 2e partij was Jessy heel dicht bij de winst. Tegenstander Gabe van Popta was echter net scherper op de dubbels. Ook mikte deze Fries er nog een 180-er in en nadat Jessy 12 (!) matchdarts gemist had, werd het 2-0 voor de Friezen.

In de 3e pot ging Bas proberen de nul van het bord te gooien. Helaas was dit ook weer niet aan het team vergeven want met 3-1 in legs ging het 3e wedstrijdpunt naar F.D.B. Voor de bezoekers ging Jouri-Pepijn vervolgens de strijd aan met zijn opponent. Het werd een zwaar bevochten 3-2 winst voor J.P. waardoor het scorebord een iets dragelijker aanzien gaf, 3-1. In de 5e single partij was het Lars die deze opsteker in de vorige partij mocht evenaren. Helaas was tegenstander Iwan Reijmer een maatje te groot en met 3-0 ging deze pot wederom verloren. Tussenstand na de singles: 4-1.

Koppels:

In deze ronde kwamen de DBBR mannen er niet aan te pas. Zowel Jessy samen met Lars als Jeroen met J.P verloren hun partij met 3-0. Jeroen en J.P. verloren in hun 2e koppelpartij net als `Jessy samen invaller Kenzo verloren met een iets dragelijker stand nl met 3-1 zodat de tussenstand in de wedstrijd na dit onderdeel 8-1 was. Met name de dubbels lieten de mannen van Arjan in de steek want over het algemeen was het verschil onderling te verwaarlozen.

In de teamgame revancheerde onze LACO boys zich enigszins door dit onderdeel winnend af te sluiten. In de laatste partij van de dag was het zelfs Bas, die in de solo game tegen de al eerder genoemde Gabe , nog een punt kon bijschrijven  door met 3-2 te winnen! De eindstand werd  hierdoor bepaald op 8-3 voor D.F.B.

In de stand op de ranglijst staat het  1e DBBR- LACO team nu 2e met  20 punten uit 3 wedstrijden (2 x winst) . F.D.B. met 18 uit 2 (2 x winst) hebben  hierdoor de koppositie overgenomen  . Gedeeld no. 3 zijn DBA en DVO met 9 uit 2 en voorlopig laatste is PDB met 10 uit 3 .

De volgende wedstrijd is volgend jaar weer als op 23 januari aangetreden moet worden tegen DBA.

Peter van der Heijden.