1e verlies partij LACO heren

laco

Na 5 duels gewonnen te hebben, moest het er een keertje van komen. Zaterdag 5 maart vond de koploper in de competitie zijn Waterloo door in Almere te verliezen van het op de 2e plaatst staande DBA. Thuis was er nog zeer ruim (13-4) gewonnen…

Na een gezellige busreis (ook de LACO  dames reden mee voor hun wedstrijd, voor hun verslag ,zie elders op deze site) werd in Almere de wedstrijd onbevangen aangevangen met de oud-Nederlands kampioen. Dat de wedstrijd een andere wending zou krijgen als de ongeslagen koploper zou vermoeden op basis van de 1e  partij, bleek in het verloop van de wedstrijd.

Singels: 

Arie (vd E) en Johan(v V) begonnen voor de DBBR. Arie won knap met 3-1 en Johan moest helaas het onderspit delven in zijn spannende partij (2-3). In partij 3 en 4 kwamen Johan (M) en Dustin aan de oche. Wederom werden de punten verdeeld. Johan (2-3 verlies) en Dustin (3-1 winst) brachten door deze resultaten de tussenstand op 2-2. Hierna waren Henny en Wim aan de beurt en wederom het zelfde verhaal van de 2 ploegen die gelijk opgingen. Henny (3-0 winst) en Wim (0-3 verlies) boekten de resultaten. Hierna kwamen Arie (v I) en Ferry naar voren. Hier kwam de kentering in de partij want beide duels gingen verloren. Door de 0-3 van Ferry en de 1-3 van Arie keken de DBBR-ers na 8 partijen tegen een achterstand aan van 3-5. Gelukkig mocht veteraan Sam de stand weer een iets vrolijker aanzien geven doordat hij zijn pot knap met 3-2  won!

Koppels:

Dustin met Wim en Johan (M) met Henny opende dit onderdeel van de wedstrijd. Wederom werden de punten verdeeld want Dustin en Wim verloren kansloos met 0-3 maar dit werd weer goedgemaakt door de 3-0 winst van Johan (M) en Henny. Laatstgenoemde gooide er in deze fraaie pot nog ff een 180-er uit. In de volgende 2 koppelpartijen, Johan (v V ) met Ferry en Arie (vd E) met Arie (v I) gingen de punten echter weer naar DBA doordat beide partijen resp. met 2-3 en 1-3 naar de thuisploeg gingen. Tussenstand inmiddels: 5-8 in het voordeel van de darters uit Almere.

Trio’s:

Ook in dit onderdeel gingen de meeste punten naar de thuisploeg. In de 1e trio partij gingen beide Arie’s samen Dustin met 1-2 onderuit. Hierdoor werd de overwinning reeds veilig gesteld  door de thuisploeg door het 9e punt te verdienen!  Hierna verging het Johan (M), Henny en Wim beter. Met dezelfde cijfers  (2-1) werd het 6e wedstrijdpunt binnengehaald. In de afsluitende partij van deze ronde leden Sam, Johan (v V) en Ferry echter weer een nederlaag(0-2) . Tussenstand 6-10 achter.

Sologame:

Het slotakkoord van deze wedstrijd werd verzorgd door Sam( teamcaptain en reserve John bleef aan de kant). Ondanks knappe tegenstand ging ook deze pot aan de Leidenaren voorbij. Sam trok met 2-3 aan het kortste eind. De 1e nederlaag van deze competitie bleek een feit. In de tussenstand met nog 2 partijen te gaan voor de DBBR mannen is er echter nog geen man overboord. Het moet wel heel gek lopen wil de ploeg olv van John niet bij de 1e 2 van de ranglijst gaan behoren. Dit geeft dan recht op de play-offs later in het seizoen.

De komende wedstrijdronde (26-3) staat de DBBR stil vanwege het oneven aantal ploegen. De volgende en laatste thuis wedstrijd vindt dan weer plaats op 23 april tegen DVO.

Peter van der Heijden.