2e DBBR jeugd onderuit

Zaterdag oktober speelde het jonge 2e DBBR Laco jeugd team  tegen DSWN in de Kratong in Oegstgeest. De 2 meiden en 3  jongens van het team van Miranda Azier leed een flinke nederlaag.

De single partijen werd begonnen door Demi de Graaf die meteen met 0-3 ten onder ging. Ook in de 2e partij waarin Jaimy de Groot naar voren geschoven werd, werd de zelfde score op het formulier genoteerd. Lola Haddeman trof hierna Ian en ook deze pot ging met 0-3 naar de ploeg uit regio Den Haag.  Raoul de Vries ging uit op eerherstel en ook hij kwam van een koude kermis thuis door eveneens met 0-3 klop te krijgen. Toch werd er in de laatste single partij de eer in de deze ronde gered. Dinand Hoek won (nipt) met 3-2  van Joey zodat er een 1-4 tussenstand viel te noteren.

Koppels: Lola en Raoul gingen in die 1e partij wederom ten onder. Met 0-3 gingen de “Hagenaars” hierna met 1-5 aan de leiding. In de 2e partij van het zelfde DBBR koppel werd meer strijd geleverd. Het kwam uiteindelijk aan op een beslissende en 5e leg die echter weer wel in het voordeel van DSWN uitviel. De overwinning was hier mee veilig gesteld. Demi en Jaimy gingen hierna weer vrij kansloos ten onder (0-3) en ook in de laatste koppel viel dezelfde uitslag te noteren  met de zelfde DBBR spelers aan de oche. Tussenstand 1-8.

Team en solo game: Het thuisteam wist de teamgame zowaar te winnen wat weer een wedstrijdpunt betekende voor de DBBR. De afsluitende solo werd een revanche voor Joey van DSWM omdat hij wederom Dinand trof die eerder op de dag gewonnen had van deze speler. Met 2-3 trok hij het laatste punt naar zijn team toe. Einduitslag 2-9.

In de stand op de ranglijst bezet  DBBR-2  de 5e positie met een beter leg-saldo als no. 6 PDB. Komende wedstrijd: is op 4 november als weer thuis aangetreden wordt tegen gedeeld koploper DONHN. Het 1e Laco jeugdteam had een vrije zaterdag deze keer en moet ook 5-11 weer aan de bak , uit tegen RDO.

Peter van der Heijden.