2e Laco jeugd team blijft puntloos.

laco

Zaterdag 16 april, speelde het 2e Laco jeugdteam een inhaalwedstrijd tegen het op de 3e plaats staande  TDV,  op de thuisbasis in Oegstgeest. Het was een wedstrijd die op 12 maart niet gespeeld kon worden. Vandaag moest het DBBR team o.a. met de nieuwste aanwinst Dinand proberen de 1e winst van het seizoen te pakken.

Singles: Andy ging namens de thuisploeg als 1e van start maar kon het helaas niet bolwerken want ondanks dat hij terugkwam van 0-2 naar 1-2, verloor hij de 1e partij met 1-3.  Als 2e kwam Dinand aan de oche en exact hetzelfde overkwam de nieuwbakken aanwinst van het team van Miranda. Met 1-3 was het 2e winstpunt van TDV een feit ondanks dat Dinand in de 1e leg net aan D15 mistte. In de 3e pot ging Raoul ook ten onder en wel met 0-3 . In de 2e leg leg kreeg hij wel 7 kansen op een uitgooi maar een legje winst zat er verder niet in.

De 4e partij was er een om van te smullen. Bauke namens de thuisploeg gooide meteen in 1e leg een 180-er om diezelfde leg met een mooie 62 finish te beeindigen. Leg 2 en 3 waren hierna voor tegenstander T.van Wanrooij (o.a. met een 180-er in de 3e leg). De 4e leg maakte Bauke met een fantastische 145 finish gelijk om in de beslissende 5e  het 1e winstpunt voor zijn team te pakken! Giovanni ging in de 5e partij op deze goede weg voort. Na eerst met 0-1 achtergekomen te zijn, werden leg 2, 3 en 4 een prooi voor de DBBR youngster. Hoogtepunt in deze partij was de net gemiste 167 finish van zijn tegenstander in leg 3.  Stand na de singles: 2-3.

Koppels:  Over de koppels kunnen we kort en krachtig zeggen dat dit onderdeel glorieus een dingetje werd van TDV. Alle 4 de partijen werden gewonnen door de tegenstander (2x  1-3  en 2 x met 0-3) zodat de nederlaag reeds een feit was. Tussenstand  2-7.   Hierna werd meteen de teamgame gespeeld en tot vreugde van de thuisploeg werd dit onderdeel gewonnen zodat de stand een iets dragelijker aanzien gaf.

Sologame: Dinand mocht het slotstuk verzorgen van deze middag. Helaas kwam hij er niet aan te pas tegen R.Verschuren en verloor deze laatste partij met 0-3.  De eindstand werd hiermee bepaald op 3-8.

Op zaterdag 14 mei is de laatste wedstrijd gepland van deze competitie als er uit aangetreden moet worden tegen DONHN wat een na laatste staat en dus ook wat  de laatste mogelijkheid is om toch nog keertje te winnen dit seizoen….Succes toegewenst alvast.

Peter van der Heijden.