2e overwinning LACO dames!

lacoZaterdag 5 maart reisden de LACO dames af naar Almere waar DBA de gast”heer” was voor de 7e competitie wedstrijd. Op de ranglijst was de tegenstander een plekje hoger te vinden als de DBBR dames met 2 overwinningen meer. Werk aan de winkel dus om het verschil op de ranglijst te doen slinken. Uiteindelijk lukte dit na een spannende ontknoping.

Singles: Zoals bijna gebruikelijk, begon voor de DBBR  Marlous de 1e partij. Overtuigend werd met 0-3 de tegenstandsters geklopt zodat al rap het 1e punt binnen was. Als 2e van het team van coach Danny Azier, kwam Ellis naar voren. Gesterkt door de 1e winstpartij, kon Ellis het goede begin voortzetten want ook zij won haar partij en wel met 1-3! .  Vervolgens was het Sabrina die dit uitstekende begin een vervolg gaf door ook haar partij met 1-3 te winnen. Cindy had het in de 4e pot heel wat moeilijker. Helaas was de tegenstandster een tikkie scherper en met een 3-0 nederlaag werd de achterstand voor de  DBA dames iets dragelijker. Gelukkig pakte Bianca in de laatste single partij de draad weer op en met maar liefst 0-3 won zij haar partij wat een tussenstand van 1-4 te zien gaf!

Koppels: Marlous samen met Sabrina gingen onverdroten door met het binnen halen van wedstrijdpunten ,want zij klopten hun tegenstandsters overtuigend met 0-3! De Leidse dames waren zodoende nog slechts 1 overwinning af van de zege. Of het door dit vooruitzicht kwam of niet maar DBA gaf toen aan zichzelf niet zo maar naar de slachtbank te leiden. In de 3 volgende koppel partijen maakten zij de wedstrijd opeens weer uitermate spannend. Zowel Ellis met Bianca (3-2 verlies) , Ellis met Vanessa (3-1 verlies) als Marlous met Sabrina (3-1  verlies) gingen de DBBR dames de  zg bietenbrug op. Stand in de partij 4-5, nog wel voor de DBBR dames.

Teamgame:  Marlous, Sabrina, Cindy , Miranda en Vanessa stonden dan ook voor de taak de wedstrijd op slot te gooien. De teamprestatie was dan ook voortreffelijk doordat inderdaad de overwinning werd binnen gesleept ! Door dit luid bejubelde punt betekende dat de 2e overwinning  van dit seizoenin de pocket zat.  Stand 4-6.

Solo: Miranda mocht met de wetenschap dat de buit binnen was, het slotakkoord verzorgen. Het deed er eigenlijk niet meer toe maar het was toch enigzins jammer dat zij in de laatste partij het onderspit moest delven. Met 3-1  ging het laatste wedstrijdpunt naar de thuisploeg. Einduitslag 5-6 in het voordeel van de DBBR.

Op 26 maart wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen de dames van de RDB die weer net boven de DBA in de ranglijst zijn terug te vinden.

Peter van der Heijden.