7 oktober Dartitis Clinic in Dongen

Naar aanleiding van het Dartitis project 17 juni hebben we veel reacties binnengekregen waaruit gebleken is dat er een enorme behoefte is aan een structurele aanpak bij de bestrijding van dartitis. Op veler verzoek gaan Jan Smans en Marcel Emmen op zondag 7 okt. 10.00 uur weer een Dartitis Clinic organiseren in Cafè de Valk te Dongen.

Voor wie? Het is zeer moeilijk om een gedetaileerde definitie te geven aan het fenomeen dartitis. In de dartsport is het een verzamelbegrip geworden voor uiteenlopende problemen met onvrijwillige samentrekkingen van bepaalde spieren of gereduceerde controle over bepaalde spieren/spiergroepen. Daar waar het erg makkelijk te onderscheiden is bij de speler bij wie de hele schouder op slot slaat gaat dat toch een stuk lastiger worden bij degene die een minieme, bijna niet te onderscheiden, aarzeling heeft bij de “release” van de dart. De clinic discrimineert hierin niet! We zouden gerust kunnen stellen dat iedereen die het vermogen verloren heeft om op een natuurlijke en ontspannen manier te darten één of andere vorm van dartitis heeft. Met uitzondering van de speler die fysieke problemen heeft natuurlijk (blessure, ontsteking etc.)

De feedback die we kregen bij de vorige clinic leerde ons dat de meeste cursisten vonden dat de clinic langer had moeten duren. Dit was niet aan dovemansoren gericht en daarom is de cursus deze keer uitgebreid tot 3 – 3,5 uur. Hierdoor hebben de deelnemers aanzienlijk meer tijd om de informatie te verwerken en zullen ze ook beter de tijd hebben bij de oefeningen aan het bord. Het totale programma is er op gericht door middel van alternatieve trainingsmethodes, visualiseringstechniek en mentaal training de darter de juiste gereedschappen te geven om van de problemen af te komen. Ook zoals vorige keer begint er om 13.30 uur een toernooi waaraan iedereen deel kan nemen.

De kosten voor de clinic bedragen €48,- en het verschuldigt bedrag dient per direct afgerekend te worden via bankkonto nl26rabo0111995981 onder vermelding van uw naam en «Clinic» of kontant aan Jan. Bij aanmelding stuurt u ook een E-post naar mail@dartitis.eu (let op!!! .eu en NIET .nl)
Als u betaald heeft en uw plaats verzekerd is krijgt u een vragenschema toegezonden met betrekking tot uw “Dartitis”.
We kunnen ook deze keer helaas geen plaatsen reserveren. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Afwachten of aarzelen kan resulteren in GEEN PLAATS. Een aantal darters die op de wachtlijst staan hebben dit de vorige keer pijnlijk moeten ervaren. Maximaal worden er 12 deelnemers toegelaten vol = vol. Het spreekt vanzelf dat iedereen die zich te laat opgeeft het inschrijfgeld per omgaande teruggestort krijgt.

Waarom doen we dit zo? Marcel woont en werkt in het buitenland en moet zowel de reis als de clinic goed kunnen plannen. Wij willen bij deze ook meedelen dat wij voorlopig geen enkele mogelijkheid hebben om meerdere clinics te organiseren. Op korte termijn (de komende 10 maanden) is dit uw enige kans.

Wij kijken er naar uit om u op zondag 7 okt. bij de clinic te mogen ontmoeten en wij willen u alvast verzekeren dat dit een zeer interessante belevenis gaat worden. Mvg. Jan Smans en Marcel Emmen.