A.s. zondag 26 november, de derde NDB ranking in Deventer

Aanstaande zondag 26 november staat het derde rankingtoernooi van het seizoen 2017/2018 op het programma. De Darts Vereniging Stedendriehoek (DVS) heeft samen met de NDB een toernooi opgezet in De Scheg in Deventer. We hopen er, net als de vorige twee rankingtoernooien, een mooie en sportieve dag van te maken. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten!

De standen
Na twee rankings zijn de verschillen op de ranglijst nog niet groot. Bij de heren A zijn met name Richard Veenstra en Marco Flach goed uit de startblokken gekomen met 24 punten. Zij staan samen aan de leiding. Hendrik Tooren, Martijn Kleermaker en Wesley Harms volgen op korte afstand (allen 20). Bij de Heren B gaat Robbie Vlaardingerbroek aan de leiding met 22, op twee punten gevolgd door Marcel Steenhorst. Achter deze twee heren staan maar liefst vijf spelers met 18 punten, die zich dolgraag willen mengen in de top van de ranglijst. In het damestoernooi vormen Aileen de Graaf (24 punten), Sharon Prins (22 punten) en Anca Zijlstra (20 punten) de top drie. Zij hebben al een gaatje geslagen ten opzichte van de concurrentie. Jurjen van de Velde is bij de junioren flistend van start gegaan. Met 24 punten gaat hij fier aan de leiding. Ook Marcel Bus en Ramon Leferink kenden een prima start met 20 punten. Lerena Rietbergen heeft na twee rankings al een voorsprong van 6 punten ten opzichte van haar naaste concurrent Kyana Frauenfelder. Bij de aspirantencompetitie gaan Sytze Terpstra (16 punten) en Pim van Bijnen (14 punten) als een speer. Daarachter wachten Dinand Hoek en Karsten Boelens met 8 punten. Tot slot gaat Ricardo Hermans aan de leiding bij de paradarters. Arie van de Rassel volgt op twee punten, terwijl Harm Melies daar weer drie punten achter zit.

Waarom zou je eigenlijk deelnemen aan het Ranking Circuit van de NDB?

  • Omdat dit het belangrijkste en aantrekkelijkst Rankingcircuit op nationaal niveau is!
  • Omdat er maar liefst 8 verschillende toernooien zijn door het gehele land!
  • Omdat er verschillende categorieën zijn zodat iedereen kans maakt om te winnen!
  • Omdat je kans maakt op een plaats in de Nederlandse selectie!
  • Omdat je kans maakt op deelname aan de Winmau World Masters!
  • Omdat je mooie bekers kunt winnen!
  • Omdat er per Ranking een prijzenpot is van ruim €4.000,-.

Reden genoeg dus om mee te doen!

Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking? Klik dan hier.

Inschrijven: 
Er worden in Deventer acht  verschillende toernooien georganiseerd:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
– Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
– Specials (spelers met een andersoortige beperking)

Inschrijven voor de derde ranking kan ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials (€5,-)kunnen zich inschrijven tot 11.30 uur en de senioren dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en te kiezen voor categorie Heren A (€10,-), Heren B (€5,-) of Dames (€10,-). De senioren toernooien beginnen rond 13.00 uur. 

Tekst: Nederlandse Darts Bond