Beslissingen in DBBR competities aanstaande.

Met nog 4 speelrondes te gaan, zijn er waarschijnlijk in de volgende speelweek (17-21 april) de 1e kampioenen te melden. Een stand van zaken in de div. divisies zijn er voor U op een rijtje gezet.

Ere-divisie: Ramses Shaffies lijkt na de  9-0 overwinning op Dartshop-Leiden afgelopen week, een beslissend gaatje van 5 geslagen te hebben met Square Point voor het kampioenschap. Onderin zijn beide degradanten vrijwel zeker V1 en team Rittenburg. The Hunters zullen P/D wedstrijden moeten gaan spelen samen met of de Hogewoerdse Boys of The Dominators. Beide laatst genoemden staan gelijk maar ontmoeten elkaar nog een keer in de een na laatste spelweek !

1e Divisie: In 1 A kan O.B. United  de titel bijna niet meer ontgaan terwijl de Wells Angels voor promotie wedstrijden zullen gaan spelen. Onderin lijkt het pleit beslecht voor Enblock en Badboys  die naar de 2e zullen afdalen. In 1 B lijken de Sjakiemoto’s af te stevenen op de titel en dus promotie! D.C. Decima (al 3 jaar met een opmars bezig vanuit de 4e divisie) zullen kansen krijgen als no.2 om een plek in de ere-divisie te gaan bemachtigen via P/D wedstrijden. Onderin is Balletje Mayo 2 gezien en zal de 2e degradant komen uit de ploegen de Meesters en Het Hete Spantje 3 (1 punt verschil op de ranglijst) die elkaar op 5 mei in Zoeterwoude nog gaan bestrijden.

2e Divisie: De Meerkoet Titanen, voorsprong op no. twee 12 punten, zullen ongetwijfeld kampioen worden in 2 A. Onderin lijken Lekker Onnozel en De Laatste Ronde te moeten afdalen.  In 2 B heeft Enjoy maar liefst een voorsprong van 23 punten op de De Kattukse Kade en zullen dus zeer binnenkort de kampioensvlag kunnen hijsen. Onderin is het geweldig spannend. Maar liefst 6 ploegen staan maar met 11 punten van elkaar in de onderste regionen. Een voorspelling wie de klos zullen worden, doen we dan maar ook niet. In 2 C kan Fire Fire  mogelijk de 1e kampioen van het seizoen worden. Op 19 april zullen 5  punten genoeg zijn voor de titel in de thuiswedstrijd tegen The A-Team. Onderin ook hier grote spanning met maar liefst 4 ploegen die onderling maar 8 punten uit elkaar liggen. In 2D lijkt Tante Jans 1 de beste papieren te hebben ondanks 2 nederlagen de afgelopen weken. 11 Punten voorsprong op no 2 en 3 zal voldoende zijn.Onderin moet De Dikke Mug vrezen en zal Goeie Laatste! moeten vlammen om niet af te dalen ten koste van Mooie Laatste! of De Spijkerbak.

3e Divisie: In 3A zal Pannewit met de hoofdprijs gaan strijken. Met 19 punten voor op Gravon die ook gaan promoveren, kan de champagne alvast koud gezet worden. Onderin gaat No.80 waarschijnlijk afdalen en de 2e die meegaat naar de 4e  zal komen uit een van de 5 ploegen die 6 (!) punten max. verschil hebben met elkaar. De titelstrijd in 3B is veel spannender. De Kattukse Dartvogels en 3 punten eronder De Tas 1 zijn vrijwel zeker van promotie maar moeten wel tot het laatste vechten voor plek 1. Onderin is Triple 5 een zekere afdaler en ook Cafe Sante lijkt hetzelfde lot te moeten ondergaan. In 3C kunnen de Yellow Bulls zonder zelf al in actie te komen op 19-4 al kampioen worden. No. 2 De Heul zou dan dik moeten verliezen. Bij een grote overwinning van de Heul  zal 21-4 ongetwijfeld voor Yellow Bulls de vlag in top gaan gezien de voorsprong die ze nu hebben van 33 punten!  Naast de Heul, hebben ook Arrows en D’r naast promotie kansen. Onderin wordt het afdalen voor Dat Kan Nooit! en Komt Goed!!! tenzij….

4e Divisie: in de vier  4e divisies die er dit jaar zijn, zullen de 1e  5 ploegen van elk promoveren! Dit om volgend seizoen weer 4  3e divisies te hebben. In 4A zijn hier al zeker van:  Pijltje erin Zuidhoek install. en 0252darts.  In 4B is KDV op een enkel punt al kampioen terwijl  De Buntjes en de Leidse Canaries zo wie zo mee zullen gaan naar de 3e.  In 4 C  zijn Nobulls en The Black Bulls (onderling verschil 5 punten) al (vrijwel) zeker van promotie. Ten slotte in 4D is Mad House Tonight vrijwel zeker van de titel en ook no. 2 Alphia Tigers kan promotie haast niet meer ontlopen.

Peter van der Heijden.