Bestuursmededeling – Juni 2021

Hallo allemaal,

Met de versoepelingen die aangekondigd zijn door Mark Rutte en Hugo de Jonge lijkt er weer veel mogelijk. Het is nog onzeker of we daadwerkelijk met een competitie kunnen gaan starten maar met de verbeteringen in dit tempo lijkt dit steeds meer in zicht. De eerste darttoernooien hebben ondertussen weer kunnen plaatsvinden, dat is in ieder geval goed nieuws voor onze sport en de Horeca gelegenheden.

In de afgelopen periode lijkt het erop dat er niks is gebeurd binnen onze vereniging. Wij als bestuur hebben net zoals jullie elke persconferentie in de gaten gehouden met de hoop dat we snel weer kunnen starten. Daarbij hebben wij ons voornamelijk bezig gehouden met de WBTR. Op 1 Juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ( WBTR ). De afspraken welke wij hierin als bestuur met elkaar hebben afgesproken zullen moeten worden verwerkt in de statuten van DBBR. Via de NDB hebben wij een aanbod gehad om dit samen met andere lidorganisaties bij 1 notaris te laten opstellen. Financieel gezien is dit ook een aantrekkelijk aanbod in vergelijking met andere offertes welke wij hebben aangevraagd.

Vanwege de nog onzekere start willen wij het advies vanuit de NDB en de ontwikkelingen vanuit ons kabinet nog even afwachten. Voornemens zijn we om eind Juli / begin Augustus de inschrijving voor seizoen 2021 / 2022 te openen. Onze zorg zit hem momenteel vooral in de regelgeving welke op dit moment van kracht is om een Horeca gelegenheid te betreden. Die inschrijving zal ook weer met een slag om de arm zijn want niemand weet hoe het virus zich gaat houden als we weer richting herfst / winter gaan. Start van de competitie is de eerste prioriteit daarna zal bekeken worden of er een Bekertoernooi gehouden zal worden en of er Rankings zullen worden georganiseerd.

Daarnaast zal de ALV, hopelijk fysiek, plaatsvinden op Woensdag 27 Oktober 2021. Zet deze datum dus alvast in je agenda, de locatie zullen we later bekendmaken. Wij zoeken nog 1 persoon voor de Kascommissie, dit is eenmalig op een avond afspreken met onze penningmeester ca. 2 tot 3 uur. Vincent van der Leek mag dit niet meer doen i.v.m. zijn toetreden tot het bestuur. Mocht je hier interesse in hebben stuur dan even een berichtje naar info@dbbr.nl

Wanneer wij niet kunnen opstarten met de competitie zullen wij met elkaar moeten bepalen hoe we verder gaan. Delen we de financiële lasten met alle leden of gaan we verder als slapende vereniging, dit zal dan tijdens de ALV besloten moeten worden via een stemming. Uiteraard hopen wij dat we deze keuze niet hoeven te maken met zijn allen. Echter zitten we nog steeds in een onzekere tijd.

Mocht je nog vragen, opmerkingen of tips hebben meldt je dan vooral bij ons via info@dbbr.nl

Met sportieve groet,
mede namens de rest van het bestuur, Tilly