Charles Lammers runner-up Amateur Darts Trofee

CharlesLammers2Zondag 8 november organiseerde de Nederlandse Dartbond in Nijverdal een groots landelijk toernooi voor spelers uitkomend in maximaal de 2e divisie of  lager. Buiten de 94 senioren deden er 8 mini’s, 19 meisjes,  74 junioren beginners en 58 junioren gevorderden mee.

Van de DBBR deed alleen Charles Lammers, als captain uitkomend voor Team de Kluijver (2D) mee aan dit leuke amateurtoernooi onder toeziend oog  van Co Stompe . Na de poule-fase knap door gekomen te zijn, moest Charles het bij de laatste 32 opnemen tegen E.Smit . Met een 3-1 zege bereikte de Leidse speler de laatste 16. Ook hierin bleek de goede vorm van de dag want met 3-1 won hij ook van Kevin Harms.

In de kwartfinale werd het tegen Dennis Middelkamp een knappe maar benauwde 3-2 winstpartij waardoor in de halve finale Jack Kloosterman zijn tegenstander werd. Wederom een spannende partij die in een beslissende 5e leg eindigde. Charles bleek de gelukkigste door weer met 3-2 te zegevieren!

Finale: In het al genoemde deelnemersveld van 94 kwam Charles in de finale uit tegen Reinier Schouten. Helaas ging de DBBR speler in deze partij eervol met 4-2 ten onder waardoor toch een zeer knappe 2e plek behaald werd. Een prima prestatie van de DBBR speler op dit grote landelijke toernooi!

Peter van der Heijden.