Cindy Blanken en Kristiaan de Boer winnen DBBR Ranking #4

Van Velzen en Blanken voeren het Rankingklassement aan

Zaterdag 10 Februari waren we te gast bij SportCafé de Eijk in Voorhout. Een nieuwe locatie voor 1 van onze ranking toernooien, ja er waren wat verbeterpunten dus die worden voor de volgende keer zeker opgepakt. De Eigenaar en zijn dochter stonden samen achter de bar, een heel erg gastvriendelijk stel, dank voor de goede zorgen!

 

De heren zijn goed op dreef geweest met maar liefst 36 gegooide 180 scores en een hoogste finish van 160, deze laatst genoemde werd gegooid door Alvin van der Perk. Bij de dames vinden we ook bijzondere resultaten terug, Cindy gooide haar 2 180-ers in dezelfde leg. Marlous wist ook in dit lijstje te komen met 1 gegooide 180 en de hoogste finish van de avond 112. Hieronder een resumé.

Hieronder vindt je de Knock-Out sheets. Cindy Blanken weet overtuigend te winnen, alleen Evelien van Tol lukt het om een leg van haar te winnen in de kwart finale. Verder wint zij de Halve Finale en Finale met duidelijke cijfers.

Marie van der Zalm weet de verliezersronde op haar naam te zetten, zij won hier van Marjolein de Groot en Marjolein Ravensbergen, what’s in a name 😉

2 dames hadden wij nog niet eerder op een Ranking voorbij zien komen, Lianne Lekx en Marjolein Ravensbergen. Beide hebben laten zien dat zij een leuk pijltje weten te gooien dus wellicht gaan zij nog roet in het eten gooien voor de dames die aan kop gaan.

De verliezersronde bij de heren is gewonnen door Kenzo Honsbeek. Hij won o.a. van Bas Bonnet, Marnix van Vliet en Wouter van Ommeren. In de finale kon Stefan Caspers hem nog even het vuur aan de schenen leggen maar Kenzo won met 4-1.

Kristiaan de Boer pakt zijn 1e ranking overwinning van dit seizoen. Waar hij in bij de laatste 16 nipt wint van Nick van der Linden was hij in de finale een vliegende raket. Hij ging zeer goed van start en kwam al snel met 3-0 voor tegen Johan van Velzen. Waar Johan 2 legs “vergeet”  uit te gooien weet hij nog 2 legs te pakken tegen de Boer. Kristiaan wint deze finale wel verdient met 5-2.

 

 

Dit geeft een rankingstand waar er bij zowel de heren als dames nog van alles kan gebeuren.

Cindy Blanken voert de ranking aan met 44 punten, Evelien van Tol volgt met 40 punten en Marlous Focke als 3e momenteel met 38 punten. Alle 3 de dames hebben ook al 1 van de Rankings gewonnen.

Johan van Velzen heeft iets verder afstand genomen van Dustin Straver, van 2 punten naar 4 punten. Verder hijgt Kristiaan de Boer in de nekken van Van Velzen en Straver, met Geers ook in de achtervolging. De heren op plek 1,2 en 3 hebben ook allen 1 Ranking nu gewonnen.

Met nog 2 Rankings te gaan wordt dit bij beide dus super spannend wie er met de titels van Ranking kampioen vandoor gaan. Als we verder nog naar de statistieken kijken hebben zowel Johan en Dustin nu 16 keer de hoogste score van 180 gegooid en Mark de Wolf heeft de hoogst mogelijke uitgooi op zijn naam staan, 170!

Zaterdag 16 Maart zal de volgende gespeeld worden in Café Santé te Leiden, tot dan!