D.C. Decima 1e kampioen in regionale competitie!

Maandagavond 11 april is de 1e kampioen bekend geworden van de regionale DBBR competities. In 2A greep D.C. Decima met overmacht het kampioenschap en promoveert zodoende naar de 1e divisie! Op deze avond in de uitwedstrijd tegen Luigi’s New Stars, had het team van captain Jos van Klaveren en res. captain Herman Glasbergen nog 2 punten nodig om de concurrentie definitief op de knieen te brengen.

De 1e partij van de avond nam routinier Herman Glasbergen het voortouw en met een klinkende 3-0 zege bracht hij zijn team op de rand van het kampioenschap. Martin Mierloo mocht in de 2e partij de kroon op het werk zetten en dit lukte! Wederom met een overtuigende 3-0 zege bracht de stand op 2-0 en hierdoor kon de kurk van de champagnefles!!!!  Door deze voorsprong  wat al het hele seizoen het geval was, werd de bovenste plek definitief veroverd !!  De singles werden na het leegmaken van de lekkere glaasjes champagne voortgezet en ook Aad Benning in de 4e partij won o.a. met een fraaie 180-er! Dat Daan Hagebeek in de 3e partij  de eer aan de tegenstander liet, mocht de pret absoluut niet drukken. Stand na de singles 3-1.  Hierna werden de koppels gespeeld en weer bleek de kracht van het team. Alle 4 de partijen werden weer een prooi voor de kersverse kampioen! In de afsluitende teamgame mocht de New Stars als nog een wedstrijdpunt bijschrijven zodat de uiteindelijke eindoverwinning 7-2 werd in het voordeel van D.C. Decima!

D.C. Decima is aan een opmerkelijke opmars bezig.  Nadat het team in het seizoen 2013/14 na een poosje afwezigheid weer in de 4e divisie aan de slag ging, was er nauwelijks een team wat het de Leidenaren moeilijk kon maken. Ongeslagen met maar liefst 12 x een 10-0 overwinning (gemiddelde over 10 wedstrijden 8,96) werden zij tevens 4e divisie kampioen dat seizoen. Het volgende seizoen in de 3e klasse ging de supermatie verder. Wederom ongeslagen werden ze kampioen (nu zelfs met een gemiddelde van 9,25  en 10 x een 10-0 zege)  en promoveerden naar de 2e divisie. Tot 25 maart 2016 bleef Decima ook in deze competitie (2A) ongeslagen. Het lukte Welsdogs als 1e om het kampioensteam de 1e nederlaag toe te brengen in 3 jaar (5-4). Ondanks dat is dus het kampioenschap vandaag (11-4-2016) wederom op zeer overtuigende manier binnengehaald. Met een gemiddelde van bijna 7 punten per partij (dit seizoen spelen we 9 potten per partij ipv 10) werd weer een fraai seizoen neergezet.

Proficiat en veel succes volgend seizoen in de 1e divisie!

Noot : ook in de bekercompetitie doet het team het uitstekend. Decima is doorgedrongen tot de laatste 8 waarin het op 5 mei in de kwartfinale het ere-divisie team Dartshop Leiden tegenover zich krijgt.

Peter van der Heijden.