Dartshop Leiden wint de DBBR SUPERCUP 2018

Meer foto’s onder dit artikel.

Tekst: André v/d Voort

Round Robin:
 Ramses Sjaffies vs Dartshop Leiden 5-3 (1-0)

SINGLES
Max – Ivo 3-1. “Herintreder” Ivo had duidelijk wat moeite met de aanwezigheid van een mastercaller en het talrijke aanwezige publiek. Max leek zich juist prima op zijn gemak te voelen in deze ambiance. Logische uitslag derhalve (1-1)

Brent – Sjors 1-3; de routine van de captain gaf hier de doorslag. De jongeling van Dartshop Leiden gaf prima partij, maar kon niet verhinderen dat de winst bij Ramses Sjaffies terecht kwam (2-1)

Lars – Johan 2-3; De tweede Plaisier op de baan en die bood flink tegenstand aan Van Velzen. Ook hier was ervaring de bepalende factor, zij het nipt (3-1)

Kristiaan – Ferry 3-0; Wat op voorhand de clash van de avond zou moeten zijn eindigde in een deceptie voor de meervoudig rankingwinnaar. De Boer maakte vooral indruk met het finishen, daar waar Van Veen zijn kansen onbenut liet. Tussenstand 3-2 na de singles…

Koppels
Kristiaan/Lars – Johan/Sjors 3-0

Prachtige wedstrijd van beide koppels. De Boer maakte het verschil. Met een 134 en 137 check via tweemaal tops bracht hij zijn team langszij (3-3)

Kristiaan/Lars – Ferry/Ivo 3-1

De winning mood zat er goed in bij het Leidse koppel. Ondanks dat het scorend niet altijd prijs was waren de finishes weer messcherp. Dartshop Leiden voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (3-4)

Max/Brent – Ferry/Ivo 1-3

De laatste kans voor de Sjaffies diende zich aan. Ferry trok Ivo mee in zijn spel en dat betaalde zich uit. Wellicht de gedachte om de winst definitief binnen te halen leek verlammend te werken bij het Leidse duo (4-4)

Max/Brent – Johan/Sjors 3-2

De ?chte finale en dat werd het! De spanning was zowel in de zaal als op de baan voelbaar. De eerste vier legs gingen met de darts mee, dus stond er volop spanning op de laatste leg. Prima rekenwerk van beide koppels brachten de teams op matchdarts. Bloedstollend spannend was het. De zaal keek in alle stilte toe. Wie zou het gaan doen? Alle spelers kregen daartoe de kans, maar uiteindelijk wist De Jong de strijd te beslissen. De comeback was voltooid!

De overige wedstrijden:

Andy v.d. Leek vs Dinand Hoek (0-3)

In hun laatste wedstrijd als aspirant ( beiden zijn volgend seizoen junior) speelden deze twee youngsters een verdienstelijk wedstrijd met het gegeven dat zij beiden niet een optimale voorbereiding kenden. Hoek maakte indruk met een tweedarts 110 check. Van der Leek kon de scoringsdrift van Hoek niet adequaat genoeg beantwoorden. Ook hier een logische uitslag.

Lola Haddeman vs Jaimy de Groot (3-0)

De meisjes zagen er tiptop uit op dat podium met hun outfits. Haddeman was scorend de betere van de twee, maar moest natuhelijk nog wel de legs zien te finishen. De eerste leg waren daar nog enkele probleempjes mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit beter. De Groot kreeg enkele kansen, maar pakte deze niet uit.

Lars Plaisier vs. Moreno Blom (3-2)

Wat een wedstrijd was dit! Hier zat écht alles in wat darts zo’n mooie sport maakt! Maximale scores en hoge finishes en dat in een tempo die mastercaller en schrijfster in verlegenheid brachten. Blom imponeerde met o.a. een 180 en 174 maar Plaisier met een 108-check deed dat eveneens. De junioren lieten zien dat het met de toekomst wel goed zit. Spektakel van de eerste orde mocht je deze wedstrijd wel noemen.

[FAG id=5624]Foto’s gemaakt door: Vincent v/d Leek – Sandra de Winter