DBBR 1 jeugd maakt koppositie waar!

Zaterdag 11 februari kwamen de 2 DBBR jeugdteams weer in actie. Op de thuisbasis in Oegstgeest ontving het 1e team de Roosendaalse Dart Federatie en het 2e team de Rotterdamse Dart organisatie. Niet voor het eerst in het seizoen zagen we grote overwinning en een dito nederlaag.

DBBR 1 o.l.v. coach Arjen van der Meij had deze dag wat goed te maken. Dit omdat in de 1e wedstrijd dit seizoen met 4-7 het onderspit gedolven werd tegen RDF, de ploeg die in vorige play-off finale dag van vorig seizoen ook al een sta in de weg was. Beide teams (nr 1 en 2 van de ranglijst) hadden er zin in deze topwedstrijd.

Moreno namens de thuisploeg ging als 1e van start met de singles. Het bleek een valse want met 1-3 ging de 1e partij naar RDF. Hierna mocht Jessy aantreden en deed dit uiterst bekwaam. Met o.a. een fraaie 100 finish werd met een 3-0 zege de gelijkmaker aangetekend. Lars in partij 3 evenaarde deze prestatie door ook met 3-0 zijn tegenstander de hielen te laten zien. Bas had het hierna iets moeilijker want ondanks 2 mooie 180-ers werd  pas in de 5e leg de beslissing geforceerd nadat al aardig matchdarts over en weer gemist waren. Als laatste in de singles kwam Brent naar voren en maakte gedecideerd met 3-0 gehakt van zijn tegenstander.  Tussenstand 4-1 voor de koploper!

Koppels, Bof7  701: Moreno en Bas mochten als 1e koppel beginnen. Na de 1-0 en 1-1, mikte Moreno via D10 de 2-1 binnen. In de 4e leg was de DBBR formatie via een 180-er van Moreno gevlogen en Bas (D10) maakte het af. De 2e pot waarin de gebroeders Brent en Lars aantraden, kwam RDF op voorsprong. Na de gelijkmaker en de ook nog eens de 2-1 voorsprong voor de DBBR-ers, werd in de 4e leg het klasse verschil echt duidelijk. Met 3  140 scores op rij maakten de jongens van Plaisier wederom het verschil en met de 6-1 als score na deze met 3-1 gewonnen partij, werd de overwinning vandaag reeds gevierd.

Na de lunch pauze gingen Bas samen met invaller Kenzo door met de prima teamprestatie vandaag. Ook zij voegden via een 3-0 zege weer een punt toe aan het totaal. Lars en Brent mochten de 4e koppel ook gooien en wederom met succes. Met 3-1 werd de overwinning alleen maar groter.

Team en sologame: De teamgame ging zoals in de lijn der verwachting lag ook naar de thuisploeg terwijl de afsluitende sologame dit keer een prooi werd voor Sean van de RDF ploeg die met een  1-3 overwinning toch nog een schamel puntje toevoegde aan de ene die ze in de 1e partij veroverd hadden.  Einduitslag 9-2.  In de stand op de ranglijst, lijkt het DBBR team riant op de 1e plek af te stevenen. Met inmiddels 10 punten voor op de tegenstander van vandaag, lijkt het hier aardig op.

DBBR-2:

Singles:  Zoals gezegd werd gespeeld tegen het Rotterdamse RDO waartegen in de 1e wedstrijd met 8-3 van verloren werd. In de openingspartij kwam Jeroen goed voor de dag door met 3-1 de 1e partij winnend af te sluiten. Hierna ging Andy op deze goede voet verder door meteen de 1e 2 legs te winnen. Hierna kwam de tegenstander los en na de 1-2 en de gelijkmaker, werd ook de 5e leg een prooi voor de Rotterdammers. In partij no. 3, 4 en 5 kwamen Demi, Raoul en Dinand er moeizaam aan te pas. Alle partijen gingen met 0-3 naar RDO. Hierdoor was het al 1-4 na de singles.

Koppels, team en solo game:  Jeroen met Raoul verging het in die 1e koppel pot niet veel beter. Met 0-3 ging er weer een punt naar RDO. Andy en Dinand haalden in ieder geval nog een leg op in de 2e partij maar deze ging met 1-3 naar de gasten van vandaag.  De 3e partij (Andy en Dinand) ging plots een stuk beter. Met een fraaie 3-0 overwinning werd het 2e wedstrijdpunt bijgeschreven voor de thuisploeg! De 2 invallers, Kevin en Patrick van Amerongen mochten het hierna proberen. Zij waren dicht bij de overwinning maar de winst ging toch net in de 5e leg naar RDO (2-3).   De teamgame werd hierna weer wel een prooi voor de jonge DBBR ploeg, die ondanks de laatste plek wel vorderingen laten zien, wat hoop geeft voor de toekomst. In de  afsluitende solo partij  mocht Demi proberen nog een punt te scoren voor zijn team. Tegenstander Dani was echter met een 0-3 zege aardig in vorm. Eindstand 3-8 voor de Rotterdammers.

Zaterdag 18-2 alweer de volgende wedstrijd wanneer het 1e team thuis aantreedt tegen DVO-2  en het 2e team een vrije dag geniet.

Peter van der Heijden