DBBR Bestuur kiest voor Optie B van de Nederlandse Dartsbond

Beste leden.
In verband met het corona virus en de door de regering opgelegde regelingen konden we helaas ons dart seizoen niet afmaken, waardoor we een vreemde stand kregen te zien na 20 speelweken.
Om volgend seizoen weer een mooie competitie te kunnen maken krijgen we met diverse factoren te maken.
1. Schrijven alle bestaande teams weer in.
2. Kunnen deze teams weer terecht in hun bestaande speellokalen.
3. Het synchroniseren van de diverse verzoeken van de teams.
4. Het doorschuiven van de teams waardoor er meerdere teams uit hetzelfde speellokaal in dezelfde poule komen te spelen.
Vandaar dat het bestuur niet voor optie C kiest (ongeldig verklaren en opnieuw spelen) maar het bestuur heeft besloten om voor Optie B te kiezen (promoveren en degraderen na 13 speelweken).
Hierdoor hebben we de vrijheid om een eerlijke en mooie poule-indeling te maken en de wensen van de teams in te vullen (synchroniseren).
We begrijpen dat dit voor de teams die degraderen geen leuke beslissing is
In het onderliggend schema kan je zien welke teams zullen promoveren en degraderen, bij een gelijke stand van de teams is gekeken naar het onderling resultaat.

Ook is er besloten om geen korting op het inschrijfgeld te geven, omdat het voor ons ook overmacht is en onze kosten gewoon doorlopen. De competitie was al voor 2/3 volbracht.

De Bekercompetitie zal dit jaar niet worden afgemaakt.

Er zullen dit seizoen ook geen ranking toernooien meer worden gehouden voor de heren dames en jeugd, de stand van de ranking zoals hij nu is zal met de Laco managers worden besproken en eventueel worden gebruikt om komend seizoen spelers in aanmerking te laten komen voor plaatsing in een van de selectie teams.

We willen de inschrijving voor het seizoen 2020-2021 starten vanaf zondag 19 April.
De ALV zal worden gehouden voor aanvang van de competitie in September.

We hopen op een ieders begrip na deze beslissing.

Met vriendelijk groet.
Gerrit Wijnands
Voorzitter D.B.B.R.

UPDATE 9 APRIL 2020 – 18:00 uur