DBBR Dames 2e van Nederland in Landelijke Competitie

De dames van de DBBR hebben afgelopen weekend een hele knappe 2e plaats gepakt in de landelijke competitie.

Ook de tweede halve finale tussen de RDB en DBBR ging gelijk op. De twee teams maakten er een waar gevecht van en gaven elkaar geen strobreedte toe. Regerend kampioen RDB kwam met een krappe 3-2 voorsprong de singles uit, maar de DBBR vocht terug en verliet de koppels zelfs met een 5-4 voorsprong. De teamgame ging echter weer naar de RDB, waardoor de stand na 10 wedstrijden weer gelijk was. De laatste en beslissende solo moest de beslissing gaan brengen in deze halve finale. Marlous (namens DBBR) en Kaylee (namens RDB) namen deze zware taak op hun schouders. De spanning was voelbaar en de ook deze wedstrijd ging weer gelijk op. Na vier legs was de stand 2-2, dus de allerlaatste leg moest de doorslag gaan geven. Het werd een zenuwslopende leg, waarin beide teams een aantal matchdarts miste. Het was echter Marlous die haar zenuwen als eerste onder controle kreeg en de winnende dubbel wist te gooien voor de DBBR.

In de finale moest de DBBR het opnemen tegen een getergd DBMN. De dames uit Midden Nederland wisten de afgelopen jaren meerdere malen de reguliere competitie winnend af te sluiten, maar kwamen tijdens de finaledag vaak net te kort. Dat was vandaag anders. De dames van DBMN waren goed en messcherp en de tank bij de dames uit de Bollenstreek was leeg na de ware thriller tegen de RDB. Met prima spel wisten DMBN voor het eerst sinds 2015-2016, de Landstitel binnen te slepen. Klasse dames!

Evelien van Tol gaat volgend seizoen de overstap maken naar het Brabant Cup team van Den Haag en Wendy Jansen stop ermee, wij wensen Evelien heel veel succes en Wendy bedankt voor de bewezen diensten.

Kimm Palstra komt over van de DSWN LaCo, wij kijken uit naar haar komst.

Wij als bestuur van DBBR zijn super trots op deze prestaties van de dames.