DBBR Finale weekend: De kampioenen zijn gehuldigd ….

Het DBBR finaleweekend (26 t/m 28 mei) zit er al weer even op . Het werd toch wel het weekend van de verrassingen. Zo wisten favorieten als FireFire en Madhouse Tonight niet de algehele divisie titel op hun naam te schrijven.

Maar we beginnen even met de FINAL FOUR van de DBBR beker die werden als eerste gespeeld op de vrijdagavond. Het waren de Rames Sjaffies uit Roelofarendsveen die de dubbel wisten te pakken bij de Darts Bond Bollenstreek Rijnland. Ze waren in de halve finales met 4-2 te sterk voor de nummer twee uit de eredivisie Square Point en wat later op de avond waren ze in de finale ook met 4-1 te sterk voor Downstairs uit Katwijk.

Op zondag 11 juni gaat Rames Sjafies in Nijkerk strijden om de Nederlandse bekertitel, een titel die ze een paar jaar geleden ook al een keer op hun naam wisten te schrijven.

Uitslagen DBBR Beker ”FINAL FOUR”
Halve finales
Square Point – Ramses Sjaffies 2-4
The Specials – Downstairs 1-4

Finale
Ramses Sjaffies – Downstairs 4-1

Zaterdag 27 mei

Niet Madhouse Tonight maar Pijltje erin ging er met de titel vandoor in de 4e divisie, zij wisten zowel van KDV als NoBulls te winnen en dat bleek uiteindelijk voldoende om de titel voor zich op te eisen. In de 3e divisie een knappe prestatie van promovendus Yellow Bulls, wisten ze vorig jaar nog knap 3e te worden op het Landelijke Kampioenschap in de 4e divisie, op zaterdag 24 juni mogen ze zich in Nijkerk melde voor de landelijke strijd om de 3e divisie.

UITSLAGEN
3e divisie (3 wedstrijden)
Katwijkse Dart Vogels – Pannewit 3-4
Pannewit – Yellow Bulls 2-5
Katwijkse Dart Vogels – Yellow Bulls 3-4

Yellow Bulls algeheel kampioen 3e divisie.

4e divisie (6 wedstrijden)
Pijltje erin – KDV 6-1
NoBulls – Madhouse 6-1
Pijltje erin – Madhouse 2-5
KDV – NoBulls 5-2
Pijltje erin – NoBulls 4-3
KDV – Madhouse nvb

Pijltje erin algeheel kampioen 4e divisie.

Zondag 28 mei

De zondag is toch wel de dag van de verrassingen geworden, in de 2e divisie was FireFire met o.a. Max de Jong toch wel licht de favoriet om de eindzege te pakken, ze waren afhankelijk ook goed op weg met winst op Meerkoet Titanten, ook Enjoy uit Noordwijkerhout wist te winnen van Meerkoet titanen. Vervolgens wist het geslepen Enjoy een 3-1 voorsprong te pakken tegen de ”jonkies” maar die bleken toch wel over veerkracht te beschikken en vochten zich knap terug naar 3-3. In de beslissende teamgame was het uiteindelijk John de Winter die de beslissende dubbele bull gooide en dus ook de titel hiermee veilig stelde voor Enjoy.

Enjoy mag zich ook op zaterdag 24 juni melde in Nijkerk voor de strijd om de Nederlandse titel.

In de 1e divisie had Sakkiemoto’s de kampioen van 1B het toch wel zwaar met O.B. United de kampioen van 1A, ze kwamen op een 3-1 achterstand maar wisten twee koppels en de teamgame te winnen waardoor ze alsnog de 1e wedstrijd met 4-3 wisten te winnen, vervolgens wisten ze 2e wedstrijd eenvoudig te winnen 4-0, en was de algeheel titel in de 1e divisie een feit.

Op zondag 2 juli strijden de Sakkiemoto’s in Nijkerk om de Nederlandse titel in de 1e divisie.

UITSLAGEN

1e divisie
Sakkiemoto’s vs O.B. United
1e wedstrijd | 4-3
2e wedstrijd | 4-0
Sakkiemoto’s algeheel kampioen  1e divisie.

2e divisie
FireFire – Enjoy 3-4
Meerkoet Titanen – FireFire 2-5
Enjoy – Meerkoet Titanen 4-3

Enjoy algeheel kampioen 2e divisie.

Tante Jans (kampioen 2 D)  had zich afgemeld.

De strijd om de 2 plekken in de Eredivisie werd ook gestreden op zondag 28 mei.

Harde tik voor Hogewoerdse Boys en The Hunters

De DBBR Eredivisie voor het seizoen 2017/2018 is zo goed als zeker bekend. Naast de eerste 10 teams van vorig seizoen hebben  ook de Wels Angels uit Noordwijk en DC Decima uit Leiden voor een gigantische stunt gezorgd door de nummer 11 en 12 van afgelopen seizoen de Hogewoerdse Boys en The Hunters terug te sturen naar de 1e divisie.

De Wels Angels wilde afhankelijk niet promoveren, de spelers uit Noordwijk en omstreken achten zichzelf niet sterk genoeg voor de eredivisie, dit bleek de juiste formule want op het dooie gemak pakte ze punt voor punt, direct in de 1e wedstrijd waren ze met 4-3 te sterk voor DC Decima, tegen The Hunters kwamen ze nog wel met 3-1 achter, maar uiteindelijk wisten ze toch nog na acht matchdarts tegen met 3-4 te winnen en toen was eigenlijk de promotie naar de eredivisie al een feit, maar ook in de laatste wedstrijd gingen ze door en versloegen ze de Hogewoerdse Boys met 4-3

DC Decima was toch wel wat aangeslagen na de eerste nederlaag tegen Wels Angels, omdat er toch kansen lagen in deze wedstrijd, maar ze lieten tegen Hogewoerdse Boys weer hun tanden zien en dit keer wel met het gewenste resultaat namelijk een 4-3 overwinning. En nu lag er nog maar één simpel scenario op tafel de winnaar van DC Decima tegen The Hunters pakt een plek in de eredivisie. Het werd een strijd waarin DC Decima de kansen die ze kregen niet onbenut lieten en na de singles stonden ze al met een 3-1 voorsprong er heel erg goed voor, vervolgens werd er nog wel één koppel verloren (tussenstand 3-2), maar toen Jos van Klaveren alsnog de kans kreeg in de koppel om het af te maken ging het niet meer mis en gooit de man van het seizoen bij DC Decima zijn team naar de eredivisie.

Wij spraken nog met enkele spelers na de gespeelde wedstrijden zo liet Jos van Klaveren ons het volgende weten.

We zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e divisie met als doel handhaven. Dat we nu gepromoveerd zijn naar de eredivisie voelt voor ons als een wonder, dit is zo gaaf. Volgend seizoen gaan we genieten en met o.a. de versterking Sjors Hartman erbij denk ik zeker dat we het veel teams lastig kunnen maken.

De kopman van Wels Angels JP v/d Bent

We wilde echt niet promoveren vandaag, we zijn realistisch ons team heeft niks te zoeken in de eredivisie, dit heeft te maken met dat veel van onze spelers darts echt voor de lol doen, en verder geen ambitie hebben en tijd om extra te trainen. Maar we hebben wel tegen elkaar gezegd we doen onze sportieve plicht en dat heeft er dus toch toegeleid dat we nu gepromoveerd zijn.

Met dank aan : vanaf de ZIJLIJN