DBBR heren en dames door naar de halve finales om de Nederlandse titel

laco

Zowel de DBBR heren als dames hebben zich zaterdag  3 juni geplaatst voor de halve finales om de Nederlandse titel in de landelijke competitie.

De DBBR heren als ook de  dames begonnen wat gespannen aan de 1e poulewedstrijd, de heren kwamen op een 4-2 achterstand tegen Friesland maar wisten zich heel knap terug te vechten en wonnen uiteindelijk met 12-5. De dames kwamen met 3-0 achter tegen Noord Holland Noord maar wisten uiteindelijk ook knap terug te vechten en te winnen met 7-4.

In de 2e poulewedstrijd verloren de DBBR dames met 7-4 van de huidige landskampioen Dartsbond Midden Nederland en de heren van DBBR wisten wel te winnen, zij begonnen wat stroef tegen Darts Bond Almere maar wonnen uiteindelijk met 12-5 en wisten zich hierdoor direct te plaatsen voor de halve finales. De derde wedstrijd tegen DBMN werd verloren maar was verder niet meer van belang voor de einduitslag in de poule.

In de laatste poulewedstrijd moest er gewonnen worden door de DBBR dames tegen Dartvereniging Oost Nederland. Dit gebeurde ook bij een stand van 5-3 wist het koppel Bianca Los/Cindy Blanken het beslissende 6e punt te pakken.

Wij spraken na de gewonnen 3e partij even kort met Riekie van Veen de manager van de DBBR LaCo dames.

Ik ben heel erg trots op mijn meiden, iedereen stond vandaag als een blok achter elkaar, o.a. Cindy Blanken en Marlous Focke stegen echt boven zichzelf uit, daarbij deden ook Ellis Burink, Bianca Los, Anja van Beek, Sabrina Heemskerk en ons jonkie Patricia Roodbergen hun taak zoals afgesproken en dan kan je zelfs met een team met dames die niet actief zijn op de nationale ranking tot grote prestaties komen.

Volgende week is Riekie van Veen er niet bij wegens vakantie, zij zal dan vervangen worden door voormalig DBBR laco manager Danny Azier.

De wedstrijden op 10 juni, wederom in Nijkerk beginnen om 11.00 uur.

Tekst: vanaf de Zijlijn.