DBBR Heren winnen 3e LACO Landstitel!

FotoLacoNijkerk
Foto NDB: DBBR Heren en DBMN Dames LACO-kampioen

2016 is een historisch jaar voor onze Dartsbond, dit jaar viert de DBBR zijn 40e verjaardag. Wat is dan een mooier kado om precies dit jaar Landskampioen te worden, de tweede en laatste keer dat dit gebeurde was in 1999. Afgelopen zaterdag vertrok het Heren LACO team naar Nijkerk voor de finaledag van het Landskampioenschap.

Het werd een zenuwslopende dag voor zowel spelers als supporters. In de halve finale was het Team van de Bossche Darts Competitie (BDC) de tegenstander. Na 14 gespeelde partijen had de DBBR een 8-6 voorsprong en was dus 1 punt verwijderd van de Landelijke Finale. Dat punt kwam er, de eindstand werd 9-7 en eindelijk was daar de gehoopte finaleplaats.

In de andere halve finale boekte DORA (Regio Amsterdam) een ruime zege op DONHN (Noord-Holland Noord). Het LACO team van DORA was dus nog de enige hindernis naar de 3e Landstitel.

Bij de play-offs, een week eerder, wonnen de DBBR heren nog ruim van DORA, de eindstand was toen 12-5. In de finale werd het een stuk spannender. Na de singles was het verschil 1 punt in het voordeel van de DBBR (5-4). Na 12 partijen was de stand weer gelijk (6-6).

De koppelpartijen moesten de beslissing brengen, De beslissing viel in de laatste koppelpartij, bij een 8-7 voorsprong waren het Dennis Verhaegen en Nick van der Linden die voor hun team het allerlaatste punt binnensleepten. De ontlading was groot, na 17 jaar ging de Landstitel in het DBBR Jubileumjaar eindelijk weer naar Dartsbond Bollenstreek Rijnland.

BeamerLDVLaco2Rond kwart over zes kwam het DBBR team incl, aanhang/supporters aan bij de Leidse Dart Vereniging en werd deze zeer verdiende overwinning nog urenlang gevierd.

Nogmaals van Harte Gefeliciteerd.

LACO-Selectie 2015-2016: John van der Mey (Teammanager) Sam Denis (Captain), Arie van den Eijkel, Mimoen Haouli, Arie van Iterson, Max de Jong, Nick van der Linden, Johan Meijer, Wim Mink, Perry Noordermeer, Henny van der Ster, Dustin Straver, Ferry van Veen, Sjors van Veen, Johan van Velzen en Dennis Verhaegen.

Wim Filemon