DBBR jeugd: winst en verlies in 2e ronde

laco

Zaterdag 7 oktober speelde het 1e DBBR jeugdteam tegen newcomer  SDC uit Salland. De routine van de Bollenstrekers betaalde zich uit in een zeer ruime overwinning. Het 2e team ging op bezoek bij RDB en verloor vrij ruim.

In het clubgebouw van de LDV (vaste locatie de Kratong was verhuurd voor een feest), beet Jessy de spits af. De 1e leg ging mooi in 19 darts naar de thuisspeler en ook in leg 2 ,(na een flinke achterstand) en 3 vielen de pijlen in het voordeel van Jessy uit. In de 2e partij had Kenzo het wat moeilijker. Na 1-0 voor werden leg 2 en 3 ingeleverd. Via D2 werd toch moeizaam de gelijkmaker genoteerd maar besloot Kenzo de pot in 5e leg met een zeer fraaie 120 finish voor de 3-2 zege. Als 3e kwam Lars in de 1e leg achter via een fraaie 103 finish van zijn tegenstander. Hierna bleek het klasse verschil zich in het voordeel van Lars zich uit te betalen. Via Tops, D1 en wederom Tops werd de tegenstander achteloos aan de kant gezet.

Hierna was het de beurt aan de 2 dertien(!) jarigen Andy en Roy. Beiden talentvolle spelers die er een spannende pot van maakte. Na 0-1 (78 finish Roy) en 0-2, vocht Andy zich knap terug. Via D8 en D2 werd de gelijkmaker gefabriceerd. In de laatste leg, beiden zichtbaar gespannen, kon het alle kanten op. In de slotfase miste Andy 3 matchdarts en Roy , die er ook al een paar had gemist, wist tops te vinden voor de winst. Als laatste in de single partijen ging bas voortvarend van start. Na de 1-0 en 2-0 vergat hij echter de trekker over te halen voor de 3e setwinst. In de 4e leg miste Bas net een 157 finish om in stijl af te sluiten, maar maakte in de laatste beurt  met 1 dart een einde aan de partij. Stand na de singles: 4-1 voor het DBBR team.

Koppels: Jessy en Bas lieten weinig heel van de tegenstander in de 1e koppelwedstrijd. Met 3-0 mochten zij het 5e wedstrijdpunt bijschrijven. Ook Kenzo met Lars kwamen tot de zelfde score met als mooiste moment de 134 score van Kenzo die meteen door Lars met 1 pijl (D16) afgemaakt werd in de 2e leg. Hiermee was de overwinning deze middag al meteen veilig gesteld. Jessy weer met Bas hadden het wel moeilijker in de 3e pot in deze serie. Toch werd met 3-2 weer een punt toegevoegd. In de laatste koppel kwam Moreno aan de oche om samen met Kenzo wederom via een 3-0 zege de score te laten oplopen. Moreno liet van zich blijken door de enige 180-er deze middag te fabriceren en ook nog een 105 finish op het bord te toveren.

Team en sologame: de teamgame werd wederom een prooi voor de gretige thuisploeg en hierna was het slotakkoord voor youngster Andy die tegen Hidde  van SDC ging spelen. Andy revancheerde zich voor het enige verliespunt deze middag door knap met 3-0 de laatste winstpartij te boeken deze dag. Eindstand: 10-1 voor het team van coach Arjan van der Mey.

DBBR2: 

In  de uitwedstrijd tegen het team van de RDB,  ging het team olv Miranda Azier van start met de 1e dame Jaimy die samen Lola de meiden (inmiddels “BN-ers “) in het team zijn. Jaimy verloor die 1e partij met 3-0  . Ook Demi verloor in de 2e pot met 3-1. Hierna ging  Lola, met 3-0 ten onder tegen Stijn van de thuisploeg. Als 4e  kwam namens de DBBR,  Dinand naar voren en hij boekte een fraaie 0-3 zege voor het 1e wedstrijdpunt voor de bezoekers. Raoul ging in de 5e single echter weer met 0-3 onderuit. Tussenstandje: 4-1 voor RDB.

Demi met Raoul wisten de achterstand in de 1e koppel pot terug te brengen door met 1-3 te winnen! Hetzelfde koppel verloor echter de volgende met 3-1. Lola samen met Dinand namen de volgende 2 partijen voor hun rekening. De 1e ging verloren (3-0) maar de volgende werd werd een overwinning voor de DBBR ploeg doordat er met 2-3 gewonnen werd. Helaas ging de team game hierna naar de tegenstander en ook de afsluitende solo game (Jaimy was uitverkoren) ging met 3-0 naar de thuisploeg. Eindstand: 8-3 in het voordeel van RDB.

Komende wedstrijden: 21-10 DBBR 2-DSWN en 4-11: RDO-DBBR 1

Peter van der Heijden.