DBBR jeugdteams verliezen 1e wedstrijd

Zaterdag 10 september j.l. moesten de beide DBBR jeugd Laco teams al weer aantreden voor de 1e competitie ronde van het nieuwe seizoen. Het 1e DBBR team verloor zijn wedstrijd uit tegen RDF . Het 2e DBBR team speelde eveneens uit en wel tegen RDO en verloor ook.

RDF-DBBR-1:

Singles:

Jessy Beugelsdijk opende het bal dit nieuwe seizoen en had de overwinning in de vingertoppen. Echter bij een 1-2 voorsprong mistte hij 5 matchdarts waarna de tegenstander gelijk maakte en toesloeg in de 5e en beslissende leg. Brent Plaisier mocht als 2e aantreden van captain Arjan van der Mey. Hier het zelfde verhaal alleen mistte hij geen 5 maar een stuk of 15 darts voor een beslissende 1-3 winst. Wederom profiteerde de tegenstander en maakte meteen de 3-2! In de 3e partij Ging Bas Leeflang op zoek naar eerherstel. Helaas was zijn tegenstander een maat te groot en o.a. door het gooien van 2 x 180 maakte hij met 3-0 kort en metten met Bas. Partij no. 4 kwam Kenzo Honsbeek naar voren. Ook hij had een zeer goede opponent die o.a. met een 180-er en een 117 finish wederom met 3-0 won . Tussenstand inmiddels 4-0 voor de thuisploeg. Gelukkig was het de laatste tijd in bloedvorm verkerende Lars Plaisier die met een 3-1 winstpartij de hatelijke nul weg poetste in de laatste singel partij.

Koppels:

Lars en Jessy gingen  na de vorige winst pot, meteen maar door met winnen. Lars gooide  2  180-ers in het bord en de 0-3 winst was dan ook meteen verklaard. Brent en Bas beten hierna in het stof door in iedere leg dubbels te missen en hierdoor profiteerde RDF optimaal: 3-0 voor de thuisploeg. Brent ging nu met invaller Moreno Blom door in de 3e koppelgame. De DBBR Boys herstelde zich door met 2-3 te zegevieren ondanks dat de tegenstander een fraaie 180-er produceerde. Het goede voorbeeld van RDF werd in de 4e pot opgevolgd door wederom de maximale score te noteren. Het kon niet voorkomen dat Jessy en Lars de spanning volledig terug brachten door met 0-3 het 4e punt binnen te slepen. Stand na de koppels: 5-4 .

Teamgame en solo.

De laatste 2 onderdelen moest de beslissing brengen. Dan zal je altijd zien waar je de gelijkmaker verwacht , de tegenstander boven zich zelf uitstijgt. Met een prachtige 120 finish in de teamgame maakte zij het beslissende (6e) punt van de partij. De laatste solopartij van deze middag ging tussen invaller Sean van Belkom namens RDF en Kenzo namens de DBBR. De uitslag (3-1 voor Sean) was niet meer zo belangrijk, de wedstrijd was immers al verloren. De eindstand van 7-4 is  een stand die echter net zo goed andersom had kunnen zijn gezien het wedstrijd verloop.

RDO-DBBR-2:

Singles:

Jeroen Onderwater opende de wedstrijd maar trof meteen een zeer sterke tegenstander. Met 3-0 werd deze 1e pot dan ook vrij kansloos verloren. In het 2e treffen van de dag kwam Dinand Hoek aan de oche. Na een vlotte 0-1 en 0-2 voorsprong voor Dinand, sloop de tegenstander dichterbij. Het werd na de 1-2 ook 2-2 dus een 5e en beslissende leg volgde.Na een spannende leg gooide Dinand als 1e de beslissende finish en trok de partij over de streep! In de 3e partij kwam Andy vd Leek eveneens op voorsprong (0-1) Leg 2 en 3 gingen vervolgens naar de tegenstander maar Andy knokte zich terug tot 2-2. Door veel dubbels te missen ging de beslissende leg toch naar de thuispartij die g=hierdoor op een 2-1 voorsprong kwamen. In de 4e pot kwam Demi de Graaf namens de DBBR naar voren. Na een 1-0 achterstand maakte hij knap gelijk maar ook in deze partij werd in het restant te veel dubbels gemist door Demi waardoor zijn tegenstander met 3-1 zegevierde. In de laatste single partij ging Raoul de Vries op bijna identieke wijze ten onder. Met 3-1 werd verloren en zodoende was het al 4-1 na de 1e spelronde.

Koppels:

Jeroen en Dinand opende maar werden meteen keihard met 3-0 teruggewezen. Ook in de 2e koppel werd het zelfde team verslagen alhoewel dit tot het gaatje (5e leg) ging. Andy en Demi probeerden het tij te keren maar de 3e pot ging met 3-2 naar de tegenpartij. Gelukkig kwam er revanche voor dit zelfde koppel, want in de partij erna wisten zij wel te zegevieren (met 2-3) en werd de tussen stand op 7-2 voor RDO gezet.

Team en solo game:

De teamgame werd een knappe winstpartij voor de DBBR boys want Demi gooide de boel op slot met zijn beslissende dubbel.  DBBR Coach Miranda Azier besloot meteen Demi uit te verkiezen voor de laatste partij van de middag, de solo partij. Na 1-0 en 2-1 achtergekomen te zijn , perste Demi er weer een knappe leg uit zodat de beslissende gespeeld moest worden. Tegenstander Kevin Stoof was echter net een maatje te groot en won deze laatste met 3-2. Al met al een ruime overwinning van de thuisploeg met 8-3 waarmee het seizoen geopend is.

Op 15 oktober is de 2e ronde geland. Het DBBR 1 team speelt wederom uit tegen DVO-2,  die ook zijn 1e partij met 7-4 verloor en DBBR-2 heeft deze ronde een vrije dag.

Peter van der Heijden.