DBBR Kampioenen 2008-2009

In het weekend van 6 en 7 juni werden de divisie – en bekerkampioenschappen van het seizoen 2008-2009 in Café IJs de Jong gehouden. Zaterdag kwamen de 3e divisie kampioenen bij elkaar om voor de  titel algeheel kampioen 3e divisie te strijden. Uiteindelijk werd Shanghai uit Alphen a.d. Rijn algeheel kampioen 3e divisie. In de 4e divisie kwam er 1 team niet opdagen. Door de wedstrijdleiding werd besloten om de 5 teams in 1 poule te laten spelen. SBV Bloemhof ook uit Alphen a.d. Rijn wist alle wedstrijden in de poule te winnen, waardoor zij algeheel kampioen 4e divisie werden.

’s-Avonds kwamen sinds lange tijd geleden de 1e vier uit de eredivisie bij elkaar voor de titel bekerkampioen seizoen 2008-2009. Nadat de teamcaptains zelf de loting hebben verricht kon men met de halve finales beginnen. De ene halve finale ging tussen Bolle Olifant 1 en United, en de 2e  halve finale tussen ElBee en Square Point.

ElBee – Square Point tegen de verwachting in kwam ElBee 1-3 uit de singles. In de koppels wist Square point nog wel een punt te pakken maar in de 2e koppel was het toch ElBee die de beslissende punt wist binnen te halen. Uitslag 2-4 voor ElBee.

United had een hele kluif aan de Bolle Olifant 1 . Jan van Veen  3-2 van Willem Kralt, stand 1-0.  Henny van der Ster tegen Mark de Wolf moest ook flink aan de bak, en wist met een 167 finish de stand in de wedstrijd weer gelijk te trekken 1-1. Sam won van Danny 1-2 voor United en Albert won van Wim , waardoor de stand na de singles 2-2 staat. Ook de koppels werden verdeeld stand nu 3-3. De beslissende teamgame 1001 best of 1 was nodig om te bepalen wie de andere finale finalist werd. De Bolle Olifant 1 scoorde goed en wist voor United de 4e punt binnen te halen. Uitslag 4-3 voor Bolle Olifant 1.

De finale was een feit. ElBee tegen de Bolle Olifant 1. Wederom verraste ElBee de toeschouwers door met 1-3 uit de singles te komen. De eerste koppel won de Bolle nog en werd de stand 2-3 Ron en Edward wisten toch de winst binnen te halen door de 2e koppel te winnen. Uitslag 2-4 voor ElBee, die toch uiteindelijk door een slimme opstelling het maximale heeft bereikt.

Vooraf aan de beker uitreiking, werd eerst de ere divisie beker uitgereikt. Deze werd uitgereikt aan United die met 22 punten voor op de nummer 2, Ere divisie kampioen is geworden.

Op de zondag waren de 1e en 2e divisie aan de beurt. De 2e speelden in één poule en de 1e divisie speelden een b.o. 3  wedstrijd wie er algeheelkampioen zal worden. De Bull’s Inn 2 wist daar algeheel kampioen te worden.

De strijd bij de 1e divisie werd een spannende partij, na 2 wedstrijden was het 1-1. Een  3e wedstrijd moest er tussen The Happy Family en Countdown worden gespeeld. In de 3e wedstrijd  werd het inderdaad aftellen, waarbij Sjors Hartman in zijn single partij nog een 170 finish gooide. Countdown werd uiteindelijk algeheel kampioen 1e divisie.

Ook werden er promotie-degradatie wedstrijden gehouden. Showtime, Sportcafé Merlijn uit de ere divisie en  Leekside en  ’t is Niks uit de 1e divisie. Showtime en Sportcafé Merlijn wisten zich te handhaven en blijven de komende seizoen in de ere divisie.

De algeheel kampioenen van de 2e 3e en 4e divisie gaan de 27e juni naar Nieuwegein om deel te nemen aan de landelijke kampioenschappen. De ere en 1e doen dat op 28 juni. De bekerkampioenen zijn inmiddels al naar Kamerik gegaan voor de landelijke kampioenschappen. Helaas zijn zij niet door de poule fase gekomen.

Hierbij is er weer een einde gekomen aan het seizoen 2008-2009.  Mijn dank gaat uit naar Marjo en Gerrit Wijnands die het toch maar weer hebben geflikt om het allemaal in goede banen te leiden. Een dank naar Aad en Yvonne van het Café IJs de Jong voor hun gastvrijheid.