DBBR LACO jeugdteams onderuit……

12968556_10204956416625070_724439539_nZaterdag 2 april stonden er weer wedstrijden voor de LACO jeugdteams op het programma. Helaas verloren beide DBBR teams hun wedstrijden . Het niveau was  goed te noemen van de jeugdigen, voornamelijk van de tegenstanders, gezien het fors aantal 180-ers en mooie 100+ finishes in beide wedstrijden, dus gingen de Leidse teams hierdoor eervol ten onder.

LACO 1 team:

Jeroen opende de wedstrijd tegen van Dam van de FDB  (de trotse ongeslagen  koploper in poule B ) Al vlot nam hij een 2-0 voorsprong waarna de tegenstander zich oprichtte. Er moest een 5e leg aan te pas komen en de Friese speler trok net aan het langste eind nadat Joeri 2 matchdarts gemist had. In de 2e partij herstelde Jessy de opgelopen achterstand door zijn tegenstander fraai met 3-1 te kloppen. Bas mocht proberen dit kunststukje te herhalen in de 3e pot. Hij kwam na een 0-2 achterstand knap terug in de partij. Ook hier moest een 5e leg de beslissing brengen. Ondanks dat Bas 3 matchdarts kreeg, ging de partij naar de bezoekers die overigens nog een 111 finish lieten noteren. Hierna was het de beurt aan Kenzo die echter een zeer sterke tegenstander tegenover zich vond. de Fries gooide o.a. een 180-er en finishte een leg met 105. De 0-3 was hieruit een logisch gevolg. Ook Lars had het lastig. Wederom werd de partij met 0-3 verloren zodat na de singles de tussenstand reeds 1-4 was.

Koppels: Bas en Kenzo begonnen deze serie maar moesten hun meerdere erkennen in de beste 2 Friese spelers die wederom een maximale score lieten noteren en ook de partij met 1-3 naar zich toe trokken. Jeroen en Lars  ging verder om te proberen de a.s. nederlaag af te wenden. Helaas lukte dit niet tegen het sterke eerder genoemde Friese duo en met 0-3, wat tevens het 6e wedstrijd punt betekende, gingen ze er roemloos af. De overwinning was reeds een feit voor de FDB en was het zaak om de schade voor de DBBR mannen enigszins te beperken. Dit lukte want in de volgende 2 partijen wonnen Bas met Kenzo (3-1) en Lars met de ingevallen Joeri Pepijn (3-2) fraai hun partij. Zowel Bas als JP lieten een 180-er noteren. Ook een van de tegenstanders (v Dam) van de tegenpartij liet zich niet onbetuigd door er zelfs 2 maximale te gooien. Hierna ging de teamgame van start en ook deze pot trok de DBBR over de streep zodat de achterstand teruggebracht werd tot 4-6.

In de laatste partij van de middag mocht Jessy van coach Arjan proberen nog een punt binnen te halen. De prima tegenstander v Malsen stak hier echter een stokje voor en klopte de thuisspeler met 1-3.  Eindstand  4-7 in het voordeel van de FDB. Hierdoor verstrekte de Friezen hun koppositie maar behield de DBBR de 2e plek op de ranglijst. 23 April a.s. speelt het team zijn laatste wedstrijd in de competitie uit tegen DBA en zal gaan trachten de 2e plek vast te houden.

LACO 2 team:

In de uitwedstrijd tegen DBMN-A trof het 2e DBBR jeugd team de  eveneens ongenaakbare en ongeslagen koploper van poule C. Het zou dus een lastige klus worden voor de jongste vertegenwoordigers van de Duin en Bollenstreek, die nog steeds op hun 1e overwinning wachten.

Andy ging als 1e van start maar werd gelijk al met 0-3 op de feiten gedrukt. Ook Twan ging met de zelfde cijfers onderuit ondanks goede kansen op een finish in leg 2 en de toon leek gezet voor de rest van de middag. Ook Bauke trof een goede tegenstander  en ook hij ging er met 0-3 af. In de 4e single partij gaf Giovanni in een zeer gelijkopgaande partij voortreffelijk tegenstand. Na 1-1 en 2-2 ging echter de 5e leg ternauwernood verloren. Raoul ging in de 5e partij, ondanks na 0-1 achter en toen de gelijkmaker noterend, met 1-3 ten onder. Stand na de singles 0-5.

Koppels: Giovanni met Raoul mochten als 1e van start in dit onderdeel. Helaas konden zij de overwinning van de thuisploeg niet afwenden doordat de partij met 1-3 verloren ging na kansen op de gelijkmaker bij een 1-2 stand. De jeugdige darters van Midden Nederland waren na de 6-0 tussen dus al niet meer in te halen vandaag. Twan en de ingevallen Demi verging het niet veel beter. Met 0-3 ging er weer een punt naar de thuisploeg. Het zelfde koppel verloor ook de 8e pot van vandaag (0-3) voordat Giovanni en Raoul mochten aantreden.  Zij smaakte het genoegen om de partij in het voordeel van de DBBR jongens te beslissen. Met een fraaie 3-1 werd de hatelijke nul weggewerkt. De manier waarop dit gebeurde was fraai. Gio gooide een 114 finish en Raoul tekende voor een 180-er. Hij zette zo de finish weg (49) voor Gino die hem meteen uitgooide. Een uitstekend staaltje teamwork!

In de afsluitende solo liet de tegenstander vervolgens nog maar eens zien niet voor niets ongeslagen aan kop te staan. De ploeg gooide vandaag maar liefst 8 x een 180-er en ook een finish van 150 was klasse! Dinand verloor de laatste met 0-3 ondanks 4 gemiste darts in de 3e leg op een finish, zodat de eindstand van 10-1 in het voordeel van de gastheer vandaag een feit was. Op 14 mei speelt het 2e team zijn laatste wedstrijd uit tegen DONHN. Wellicht zit er nog een stuntje in en zal toch de 1e overwinning binnen gehaald worden…..

Peter van der Heijden.