DBBR Laco jeugteams: beiden 3e van Nederland.

Afgelopen zaterdag  17-6 streden alle LACO jeugdteams van Nederland die dit jaar in de competitie uitkwamen,  in Kamerik om de Nederlandse titel. Zowel DBBR 1 als DBBR 2 wisten in de resp. winnaars en verliezers rondes als 3e te eindigen. Voor het 1e team  een lichte teleurstelling en voor de 2e team het hoogst haalbare.

DBBR 1 :

In de kwartfinale moest het talentvolle team van coach Arjan van der Mey als eerste  aantreden tegen DBMN die als 3e waren geeindigd in Poule B. De 1e  3 single wedstrijden werden gelijktijdig gespeeld en zodoende werden Jessy Beugelsdijk, Brent Plaisier en Bas Leeflang uitverkoren om te starten. Jessy begon fantastisch door al in de 2e beurt de maximale score te noteren. Ogenschijnlijk eenvoudig won hij zijn partij met 3-0. Brent daarentegen had het moeilijk. Met 0-3 tegen de afgelopen Dutch Open winnaar, was de gelijkmaker een feit.  Bas kwam na 1-0 en 2-1 voor ook in de 4e leg als overwinnaar uit de bus zodat na deze 1e ronde de DBBR boys met 2-1 voorstonden.

Partij 4 en 5 van de singles kwamen voor rekening van Lars Plaisier en Moreno Blom.   Lars bood prima partij en  gooide in de 1e leg meteen een 180-er. Toch ging zijn tegenstander er met de leg winst er vandoor. Na de 0-2 en de aansluittreffer van Lars, mistte hij D10 voor de gelijkmaker en kon de tegenstander dit meteen afstraffen, 1-3. Moreno ging in de 5e partij geweldig van start. De 1e leg gooide hij via Bulls-eye 93 van het bord voor de 1-0 en in de 2e leg overtrof hij dit door 153 (!) uit te gooien. Hierna sloop de tegenstander via 1-2 en 2-2 langszij. In de beslissende 5e leg was het toch Moreno die met een 59 finish de 3-2  in zijn partij en de 3-2 voorsprong  voor de DBBR bewerkstelligte.

Koppels: Jessy en Lars en Bas met Moreno vormden hierna de 1e twee koppels die ook weer tegelijk in het strijdperk kwamen. Onder toenemende belangstelling van vele DBBR supporters waaronder enkele Landskampioenen van de heren van vorige week,   kreeg het 1e koppel in de 1e  180 tegen wat uiteindelijk ook genoeg was voor de 0-1. Ook de 0-2 viel  voordat de boys op stoom raakten. Na de aansluittreffer en ook de gelijkmaker  wist Lars in de beslissende 5e leg via tops de winst te grijpen. Bas en Moreno hadden het in het begin ook moeilijk. Na 0-1 en 0-2 wisten zij toch de aansluittreffer te produceren.De tegenstander sloegen echter in de 4e leg genadeloos toe zodat de tussenstand op 4-3 gezet werd, noch steeds in het voordeel van de DBBR spelers.

De zelfde 2 koppels bleven staan (Kenzo Honsbeek bleef aan de kant). Bas en Moreno oogden lof door hun pot met 3-0 overtuigend te winnen o.a. door 86 bulls-eye finish van Moreno. Jessy met Lars verging het eveneens goed want zij wonnen na de 1-0 en 1-1, uiteindelijk met 3-1 wat betekende dat de stand in de wedstrijd op 6-3 kwam, wat meteen de overwinning was en dus een halve finale plek opleverde!

Halve finale: Het DBBR team trad nu aan tegen DONHN. Jessy speelde tegen de no.1 van de jeugd in Nederland Wessel Nijman. Deze opende de partij met een 12 darter waarna Jessy knap gelijk maakte. In de 3 leg mistte laatstgenoemde echter een paar dubbels en tegenstander faalde niet. Ook de 4e leg kwam voor rekening van Nederlands no. 1.  Kenzo Honsbeek kwam hierna ook voor het eerst deze dag in actie maar verloor zijn partij van tegenstander Roy. In de 3 e single won Bas echter zodat de ploeg van Arjan tegen een 1-2 achterstand aankeken. Partij 4 en 5 werden echter door Lars en Moreno weer gewonnen zodat de stand na de singles 3-2 voor was!

Koppels: Lars met Jessy (o.a tegen Wessel Nijman)   starten te samen met het 2e koppel Moreno en Bas.  In beide partijen in de 1e leg een 180-er van Moreno , Jessy  en Wessel namens de tegenstander. Beide partijen gaven na 2 legs een 1-1 tussen stand te zien,  spanning volop dus. De 3 leg ging voor beide DBBR koppels verloren dus werk aan de winkel. Jessy had de boodschap begrepen een gooide 2 x 140 en een 118 scoren alvorens Lars met D12 de 3e leg won. Ook de 5e leg werd door dit koppel over de streep getrokken. Bij Moreno en Bas bijna hetzelfde beeld. Ook hier maakten de DBBR jongelingen gelijk en moest  ook een  5e leg  de beslissing brengen . DONHN kwamen op voorsprong maar de wisten de dubbel niet te vinden. Hierdoor konden Moreno en Bas toeslaan de de stand in partij op 5-2 te brengen. Nog 1 punt nodig voor een finale plaats dus!

Coach Arjan liet de zelfde koppels in tact alleen nu verging het beiden minder fortuinlijk. Lars en Jessy gingen er met 0-3 af en ook Bas met Moreno verloren hun partij zodat de stand 5-4 was….De teamgame volgde en de gehele partij gaf een kleine achterstand te zien voor de Bollenstrekers. Toch kreeg Bas de kans om vanaf 76 de wedstrijd te beslissen. Helaas miste hij na 1 en een enkele bull, de dubbele ( op een haar na) en de tegenstander profiteerde ogenblikkelijk. Stand 5-5.

Een beslissende solo partij was het gevolg. Hiervoor kwam namens de DBBR, Brent aan de oche. Zowel tegenstander Duncan Oele als Brent starten nerveus en beiden lieten lage scores noteren. Duncan kwam na de 0-1 ook op 0-2 voordat Brent op gang kwam. De 3e leg viel dan ook in zijn voordeel uit. In de 4e leg zet Brent de boel weg op 105 , zijn tegenstander op 162 achterlatend. Brent zet slecht weg en komt hierna op 80. Zijn tegenstander met een 122 beurt, laat tops achter. Brent mocht hierna 1e voor de totale winst gooien. Na 20 mist hij echter dit grote vak voor een tops finish. Tegenstander Duncan slaat meteen toe door zijn tops te raken en zo de finale plek voor zijn team veilig te stellen. Brent die er hierna helemaal doorheen zit, wordt meteen fantastisch opgevangen door zijn teammaten!

Helaas geen finale plek dus na dit bijzonder goede seizoen maar het leverde wel een zeer verdiende 3e plaats  overall op van Nederland! Een meer dan uitstekend resultaat voor het team van Arjan!  

 

Het 2e DBBR jeugdteam was zonder zich al te veel illusies afgereisd naar Kamerik. Tegenstander RDF had zich echter afgemeld voor de kwartfinale wedstrijd tegen de DBBR jongelingen. Hierdoor stond het team van Miranda Azier zonder te spelen plots in de halve finale. Tegenstander was DVS wat de 1e partij wel speelde en gewonnen had van PDB met 6-1.

Singles: Als 1e 3 spelers kwamen Raoul de Vries, Patrick van Amerongen en Demi de Graaf  binnen de lijnen. Raoul wist in een 5 leg partij net niet te winnen (2-3) terwijl zowel  Patrick als Demi  maar 1 keer een leg in hun voordeel wisten te beslissen. Stand dus al 0-3. Hierna was het de beurt aan Andy van der Leek en Dinand Hoek.  Andy leek het tij te keren in de partij door knap met 3-1 te winnen van zijn tegenstander. Dinand ging er echter hard met 0-3 af zodat een al bijna onoverbruggelijke 1-4 stand op het bord stond.

De koppels werden hierna gevormd door Raoul met Dinand en Patrick met Andy. Het 1e koppel verloor kansloos met 0-3 terwijl Andy en Patrick meer kansen hadden. Echter na de 2-2 tussenstand ging de 5e leg helaas verloren wat meteen einde wedstrijd betekende. De tegenstander was immers op een 6-1 voorsprong gekomen. Hierdoor kwam er meteen een abrupt einde aan het seizoen wat uiteindelijk in de verliezers ronde een gedeelde 3e plek opleverde .  Het team van Miranda heeft toch een leerzaam seizoen gekend in hun debuutjaar. De ervaring hierin, zal zich komende jaren gaan uit betalen, is de verwachting.

Deze keer op de foto het 2e team van DBBR Laco team , zonder het 1e team tekort te doen!

Peter van der Heijden,  met dank aan o.a. Arjan Plaisier