DBBR Lacoteam naar Finales op 25 Juni !

DBBR Lacoteam 2011

Lacoteam 2011

De Laco Play-offs in Nijkerk kenden voor het DBBR Lacoteam een spannend slot. Met tegenstander FDB (Friese Dartsbond) op een finish moest in de beslissende leg van de 17e partij (tussenstand 8-8) voor een plek op de finaledag 34 worden uitgegooid.

Sam Denis en Danny van der Kooy kregen beiden een kans om de beslissende dubbel te gooien. Danny kreeg de eerste kans maar raakte tot zijn eigen verbazing en schrik de triple 17 zodat de tegenstander kans kreeg om de 9-8 overwinning binnen te halen. Dit lukte echter niet waarop Sam een waarschijnlijk laatste kans zou krijgen om de beslissende 34 punten weg te werken.

Hij twijfelde even, zou Sam een poging wagen op D17 of op “safe” spelen en bijv. eerst voor 10 of 6 gaan. Hij besloot tot het eerste. D17 viel niet, Sam raakte de dubbel daarnaast (D2) zodat er nog 30 punten overbleven. Met 2 darts in de hand gooide hij koelbloedig direct D15 uit. De ontlading was groot en de plek op de finaledag van 25 Juni was een feit.

Eerder won het DBBR Lacoteam met 10-7 van DONHN (Darts Organisatie Noord Holland Noord) en werd ternauwernood verloren van DORA (Amsterdam) met 9-8. De 9-8 overwinning op de FDB zorgde voor de beslissing. Poulewinnaar werd de DORA, DBBR werd tweede in de poule. De andere twee teams uit de andere poule die de finaledag haalden waren DVK (Kennemerland) en DBA (Almere).

Een uitstekende prestatie van dit “jonge” team bestaande uit. Max de Jong, Mark de Wolf, Kristiaan de Boer, Arie van Iterson, Sjors Hartman, Arjan van der Mey, Sam Denis, Edward Steggerda, Joost Breedijk, Nick van der Linden, Johan Meijer, Danny van der Kooy en Captain John van der Mey. (Bo de Roode en Dennis Verhaegen waren afwezig).

In de halve finale op 25 Juni is DVK de tegenstander van de DBBR.