DBBR spelers laten zich zien op Dutch Open

dartbord2Voor de meeste darters en dartsters uit Nederland is de Dutch Open Darts het (darts)hoogtepunt van het jaar. Voor de een is het een feest week(end) voor de ander een serieuze zaak en DE gelegenheid om het op te nemen tegen topspelers uit eigen land en het buitenland. Zo waren in deze editie o.a de huidige Lakeside winnaar Scott Mitchell, Martin Adams, Tony O’Shea en Darryl Fitton van de partij. 1 keer in de historie van de Dutch Open wist een DBBR speler dit grootste darttoernooi van de wereld te winnen. Jilles Vermaat schreef in 1982 DBBR geschiedenis. In 2008 was DBBR speler Willem Kralt (voormalig United Eredivisie) heel dicht bij de titel, hij verloor in de halve finale van de Belg Alain van Bouwel. Vorig jaar was het Dennis Verhaegen die heel ver kwam, hij verloor in de kwartfinale van de Deen Vladimir Andersen. Bij de dames deed Rilana Erades het in 2014 ook fantastisch, Rilana haalde knap de kwartfinale in Assen, een ronde verder dan in 2013 toen zij verloor bij de laatste 16.
Ook dit jaar waren er weer hele mooie resultaten voor DBBR spelers, Ferry van Veen (Eredivisie, Ramses Sjaffies) bereikte in dit deelnemersveld van 2486 darters de laatste 64, hij verloor toen met 4-2 van Joppe Bakens. Kristiaan de Boer (Eredivisie, De Vrienden), kwam zelfs nog een ronde verder, hij kwam tot de beste 32 waar hij in Darryl Fitton uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen, hij verloor met 4-2. De Dutch Open lijkt HET toernooi voor Dennis Verhaegen (Eredivisie, United), na zijn kwartfinale van vorig jaar haalde hij opnieuw de finaledag. Hij won zijn eerste match met 4-3 van Engelsman David Concannon. Bij de laatste 32 trof hij Pip Blackwell, Dennis verloor nipt met 4-3. Op vrijdag haaldde Dennis samen met PDC speler Jermaine Wattimena (maakte zijn PDC WK debuut op het afgelopen WK) de beste 16. Daar troffen zij Martin Adams en Scott Montgomery en verloren Dennis en Jermaine met 3-1.
Mimoun Haouli (Eredivisie, Freddy & The Bacoboys) bereikte knap zijn sheetfinale maar hij had de pech Martin Adams, de uiteindelijke winnaar van deze Dutch Open editie tegen te komen. Ook de ervaren Henny van der Ster(Eredivisie, United) deed het uitstekend, hij won zijn sheetfinale en kwam tot de laatste 128. Helaas kwam Henny 1 winstpartij te kort voor een plek op de finaledag. Teamgenoot John van der Mey bereikte bijna de finale van zijn sheet, maar na een 2-0 voorsprong op Rick Hofstra verloor hij met 3-2, hij kreeg 2 matchdarts. Mark de Wolf en Peter van de Broek (Eredivisie, Sakkimoto’s) kwamen ook ver in het koppeltoernooi, zij werden bij de laatste 64 uitgeschakeld door Carlo de Hoon en Mark van de Ven. Bij de dames kwam Rilana Erades 1 winstpartij te kort om winnaar van haar sheet te worden,  ze verloor van de Engelse Zoe Jones met 3-0.
Foto’s: Angelique Boekkooi en Bas van den Berk