DBBR Supercup 2022/2023 naar Downstairs 1 uit Katwijk

Gisteravond stond de officiële opening van het seizoen 2022/2023 op het programma in Partycentrum de Zijl, een avond met de DBBR SuperCup tussen Eredivisie kampioen Murphy’s One uit Hillegom en runner-up Downstairs 1 uit Katwijk. Een leuke wedstrijd waarin de spanning goed voelbaar was bij beide teams, de Roundrobin ging naar Dwonstairs 1 met 3-5. Vervolgens ging het om en om in de singles Stephen van Duijvenbode (23 per pijl) versloeg Dennis Verhaegen (19 per pijl) en zo kwam Downstairs op 0-2, vervolgens wist Erwin Vossen met ruim 29 per pijl te winnen van Jeffrey de Winter (26 per pijl), Mark de Wolf (20 per pijl) had zeker kansen tegen Henny v/d Ster (22 per pijl) maar wist geen dubbel te raken en verloor Downstairs naar een 1-3 voorsprong, Arie v/d Eijkel (20 per pijl) bracht de spanning terug in de wedstrijd door met 4-2 te winnen van Perry Noordermeer (19 per pijl). 2-3 tussenstand in de wedstrijd.

Vervolgens ging de eerste koppel Henny/Erwin met 3-0 gewonnen tegen Dennis/Erwin en zo een 2-4 voorsprong voor Downstairs 1 en nog 1 punt verwijderd van de DBBR SuperCup winst, maar doordat Arie/Mark met 3-1 wisten te winnen van Stephan/Jeffrey was toch de spanning weer terug in de wedstrijd 3-4 op het scorebord. Deze spanning was van korte duur want na wat heen en weer gemis op de dubbel waren het toch Stephan/Jeffrey die de beslissende 5e punt wisten te pakken door winst op Dennis/Erwin.

De eerste prijs van het seizoen is dus voor Downstairs 1 uit Katwijk.

Johan van Velzen, Michelovic van Velzen (niet aanwezig) en Kristiaan de Boer werden ook nog even in het zonnetje gezet door DBBR, zij zijn lid van verdiensten gemaakt en stonden voor de camera bij LeidenLive.tv om te praten over hun prestaties. Verder werden ook nog de DBBR Dames selectie gehuldigd voor hun prachtige runner-up prestatie tijdens het het LaCo seizoen 2021/2022.