Van Velzen en Blanken pakken de dubbel

de prijzen van de Ranking seizoen 23-24 zijn verdeeld

Zaterdagavond 4 Mei was het zover, de laatste DBBR Ranking en wel te verstaan Gesloten Bollenstreek. Met 34 heren en 12 dames aan de ockes zouden de prijzen van seizoen 23-24 verdeeld worden. Allereerst met zijn allen 2 minuten stilte voor de Dodenherdenking, altijd kippenvel om met een grote groep mensen hier gezamenlijk bij stil te staan.

Vincent van der Leek willen wij ook via deze weg nog onwijs bedanken. Hij neemt afscheid als wedstrijdleider van onze toernooien. Deze avond heeft hij vanuit het bestuur een presentje ontvangen. Hij blijft gelukkig nog aan als algemeen bestuurslid dus gelukkig zijn we hem niet kwijt 🙂

Vooral bij de mannen was het nog spannend wie de prijs voor de eindranking zou winnen. Kristiaan en Johan wisten dus dat ze vanavond aan de bak moesten tijdens deze laatste Ranking; het Gesloten Bollenstreek.

Johan trok hierbij aan het langste eind, na zijn eerste winstpartij in de winnaarsronde wist hij dat de nr.1 positie van de ranking in handen was. Kristiaan was in de verliezersronde terecht gekomen en kon daarmee niet meer langs zij komen. Johan won o.a. van Alwin Kamphuis, Lorenzo te Hennepe, Ferry van Veen en in de finale te sterk voor Arie van den Eijkel.

De Verliezersronde kwam op naam van Sjors van Veen. Hij won de finale met 4-1 van Marco Custers.

Bij de Dames wist Cindy Blanken dat zij met een plek in de winnaarsronde haar nr.1 plek op de ranking zou behouden. Zo gezegd zo gedaan dacht Cindy want dat is haar gelukt. Na winst op Marlousin de kwart en daarna Marie in de halve finale wist zij de finale van Wendy Jansen te winnen.

In de verliezersronde wist Elisa de winst te pakken. Zij versloeg eerst Esmee van den Nieuwendijk en daarna in de finale Marjolein Ravensbergen.

Beide winnaressen gooiden deze avond de hoogste finish van 114 uit, zij mochten de prijs hiervoor dus delen.

Hieronder een overzicht van behaalde resultaten. Kristiaan de Boer gooide deze avond 2 keer de hoogst mogelijkste finish van 170, wat een prestatie!

 

De Rankingstand :

Na deze gespeelde avond was dus ook de Rankingstand bekend. Zoals hierboven al gezegd : Johan van Velzen en Cindy Blanken pakten ook hier de winst. Wat een avond voor de 2 spelers, mooier dan dit kan je je ranking seizoen eigenlijk niet afsluiten. GEFELICITEERD!

NDB Masters tickets gaan naar Kristiaan de Boer en Dustin Straver ( Arie en Dustin gelijk in punten maar Dustin heeft 1 gewonnen Ranking en Johan ontvangt al een ticket i.v.m. zijn plek in de huidige Nederlandse selectie van de NDB). Bij de dames gaan deze tickets naar Cindy en Marlous ( Marlous ontvangt deze als nr. 2 van de Ranking omdat Cindy er 2 had als winnares van de ranking en gesloten bollenstreek. Marlous en Evelien hebben onderling een partij gespeeld omdat zij ook in punten gelijk geëindigd waren maar beide een Ranking hadden gewonnen )

Daarnaast worden bij de heren de nummers 1 tot en met 4 en bij de dames de nummers 1 en 2 gevraagd voor onze LaCo.

Een ieder bedankt voor deelnames aan 1 of meerdere Ranking Toernooien. Wat ons betreft weer geslaagd geweest. Volgend seizoen een nieuwe Rankingleider achter de laptop, wie? dat wordt vervolgd!