Dutch Open 2016: Resultaten DBBR spelers

IMG-20160129-WA0004_1328x747Afgelopen weekeinde 29 tot en met 31 januari) was het weer tijd het grootste Darttoernooi ter wereld wederom  in Assen, de Dutch Open. Met ruim 4600 dames en heren deelnemers , werd  een deelnemersrecord bezoek geboekt! Een fantastisch festijn, indrukwekkend goed georganiseerd door de NDB.

Heel wat DBBR leden waren ook weer present en hieronder een opsomming van de meest in het oog springende resultaten.

Op vrijdag werden de koppelwedstrijden gespeeld.  1292 koppels kwamen in deze wedstrijd tegenelkaar uit. In de sheetfinales kwamen Dustin Straver met Max de Jong, Nick vd Linden met Taco van Delft, net te kort om bij de laatste 128 te geraken. Tot de laatste 128 koppels behoorden wel Raymond Stikkelorum en Arie van den Eijkel. Zij hadden eerder hun sheetfinale gewonnen van het koppel Oortse/Meijer maar verloren helaas van Hendriks en Wensink voor een plek bij de laatste 64. Ook Loreto Ramos met Mimoun Haouli behaalde hetzelfde resultaat. Zij verloren echter van Veugelers/Vaes voor een plek in de volgende ronde. Hetzelfde lot ondervonden Ferry van Slingerland met Elmer Kralt. Zij stranden tegen Kolff/Visser. Ook het koppel Ronald Boot (voormalig DBBR lid) samen met Rolf Duindam, stranden om een plek bij de laatste 128.

Kristiaan de Boer en Felix Befroid wonnen niet alleen hun sheetfinale maar haalden ook het beste resultaat van de vele aanwezige DBBR deelnemers. Bij de laatste 16 wonnen ze knap van de ervaren (Lakeside) spelers M.Razma en D.Labanauskas. In de kwartfinale hield de zegereeks op. Kristiaan en Felix troffen de Belgisch/Engelse combinatie  Roger Janssen en Tony West en verloren na eerder 7 x gewonnen te hebben eerder op de dag,  met 3-1.

Mooie ervaring: Arie van Iterson samen met Danny van der Kooy kwamen in de 2e ronde Lakeside kampioen Scott Waits met Martin Atkins tegen. Tegen deze klasbakken, ondanks dat Arie net een 103 finish miste, werd helaas met 0-3 verloren.

Dameskoppels: Kelly de Ridder en Angelique Boekkooi kwamen verdienstelijk tot de laatste 64 maar verloren toen van K.van Genderen en M.Bunk.

Heren singlewedstrijden: Op de zaterdag werden de singles gespeeld. De wedstrijden gingen door tot de laatste 64, die dan vervolgens op zondag verder gingen tot aan de finale. In een indrukwekkend deelnemersveld (2834 man) waren de opvallendste resultaten van onze regiogenoten:

Sheetfinales: (Laatste 256): De hoogte punten : Andre Ligthart verliest 3-1 van Henk Dozeman. John van der Meij verliest sheetfinale met 3-0 van Henrie Klein .  Ferry van Veen verliest zijn sheetfinale met 3-0 van Johan Engstrom. Alex Mos wint sheetfinale met 3-0 van Yordy Krassenberg en verliest bij de laatste 128 met 3-1 van Daniel Labanauskas.  Kristiaan de Boer wint sheetfinale met 3-1 van Wesley Holtrop en verliest bij de laatste 128 van Kevin de Vries.  Arie van de den Eijkel wint zijn sheetfinale met 3-2 van Peter Wiersema en mist bij de laatste 128 een 120 finish op D20 voor winst op Willem Mandigers die profiteerde. Remco Tims: wint zijn sheetfinale van Dennis Commissaris met 3-1 en won ook van Mike  van Duivenbode(!) bij de laatste 128. Remco (Eredivisie – The Specials) is daardoor de enige DBBR speler die door is naar de finaledag. Remco  nam het op de finaledag bij de laatste 64 op tegen Wesley Harms. Door een eervolle 4-2 nederlaag tegen deze Nederlandse topspeler eindigde ook voor hem helaas deze editie van de Dutch Open.

Dames Singles (329 deelneemsters) : Sheetfinales (Laatste 32):

 Bianca Los verliest bij de laatste 32 met 3-2 van Casey Gallagher maar Rilana Erades wint haar sheetfinale met 3-1 van Chantal van Veenschoten. Bij de beste 16(!)  dames verloor Rilana  eervol  met 4-1 van oud wereld kampioen  Deta Hedman.

Peter van der Heijden en Wim Filemon.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Dutch Open 2016″]