Eclatante overwinning LACO heren

laco

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft het DBBR heren Laco team nogmaals ondubbelzinnig bewezen, de sterkste te zijn in de A poule van de LACO competitie. Tegenstander RDB kreeg een ware oor wassing te verduren tegen de huidige Landskampioen. Hiermee werd de 1e plek, die al in het bezit was van het team de coaches John en Sam, nog eens extra verstevigd.

Omdat er geen spannende wedstrijd van gemaakt kon worden, de tegenstander lieten zich gewillig naar de bekende slachtbank leiden, ditmaal een kort verslag. Op 3 juni wanneer de play-offs gaan starten, zal ongetwijfeld meer spanning op gaan leveren om uiteindelijk de finale dag te bereiken. Dan zaak om  wederom te laten zien dat de DBBR-ers een der top favorieten zijn voor de titel.

Na de singels waar in de 9 partijen de tegenstanders slechts 4 legs werden gegund, was de stand reeds 9-0! Opvallende scores waren de 180-ers van Arie van den Eijkel, Nick van de Linden en Ronald Boot tegenover slecht 1 van de tegenstander. De meest opvallende finishes kwamen voor rekening van Dennis Verhaegen (116) en Dustin Straver die zijn partij met 3-0 won met rake uitgooien van 81, 106 en 100!

Ook in de koppel en trio wedstrijden ging het voorspoedig. Slechts 1 partij,die van Andre Ligthart samen met Johan Meijer ging de mist in (0-3) terwijl in de overige 6 partijen de tegenstanders met slechts 5 gewonnen legs absoluut niet konden aanhaken. De 180-ers kwamen in deze rondes voor rekening van Arie van den Eijkel (2 x) en van Dustin Straver . Laatstgenoemde produceerde ook nog eens zijn 3e  100 en meer finish van de middag door 116 weg te mikken voor weer een leg winst. Ook de de tegenpartij wist 3 x de maximale score te noteren in deze 2 rondes.

De afsluitende solo partij kwam voor rekening van Ronald Boot . Tegenstander Ulrich liet zich echter niet zomaar verslaan gezien de 2 legs winst, 2  180-ers en een 115 finish. Daar stond tegenover de 4 gewonnen legs van Ronald, vergezeld van 1 x 180 voor de 4-2 winst!

De einduitslag van 16-1 was ontluisterend voor de bezoekers en een van de allerhoogste van het DBBR team in de historie. Met een gemiddeld aantal punten van 12,5 (over de max 17 te halen aantal per wedstrijd) is de ploeg ruimschoots 1e geworden in zijn zijn poule met in totaal 1 verlies partij 11 overwinningen en 150 punten. Op 3 juni zal in Nijkerk de strijd aangegaan worden in een poule van 4 (de andere poule genoten zijn DVS, FDB en DBMN) om als 1e of 2e te moeten eindigen om aan de finale dag (10 juni met 3 andere teams) te mogen aantreden. Gezien de vorm van de Rijnland/Bollenstrekers , valt er haast niet te twijfelen, dat deze finale bereikt zal worden.

Dames LACO:

Op de slotdag van de competitie is het LACO dames team er net  niet in geslaagd om de koploper RDB beentje te lichten. Met een 5-6 nederlaag kwam de ongeslagen nr. 1 goed weg. Door het resultaat en eerder gehaalde punten is het DBBR team er wel in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs die ook op 3 juni zullen plaatsvinden in Nijkerk. Tegenstanders zullen die dag DVO, DBMN en DONHN zijn.

Peter van der Heijden.