En wederom een masterclass van LACO team!

Op de een na laatste competitiewedstrijd in de A poule heren Laco, heeft het DBBR  team olv coach John van der Mey nog maar eens laten zien , niet voor niets de koppositie te bezetten. Na uit al zeer ruim van de Haagse DSWN ploeg  gewonnen te hebben, werd het weer een grote overwinning op de Hagenaars, waardoor de 1e plek op de ranglijst ruimschoots gewaarborgd blijft.

Johan van Velzen en Arie van den Eijkel starten als 1e de single partijen. Johan deelde de 1e tik uit door zijn partij in no-time in zijn voordeel te beslissen met 3-0. Met 2 x 180 was hij prima van start gegaan deze middag. Arie had het afhankelijk wat moeilijker. Na 0-1 en 0-2 achter gekomen te zijn, mistte zijn tegenstander in de 3e leg zelfs een match dart. Arie profiteerde en kwam terug in de wedstrijd. Ook de gelijkmaker kwam van zijn hand en deelde in de 5e en beslissende leg een mokerslag uit door knap D14 uit te mikken voor de 3-2 winst. Een statement was gemaakt richting de Hagenaars, in het verleden een bijna niet te kloppen ploeg. Partij 3 en 4 mochten Dennis Verhaegen en Nick van der Linden verder na deze superstart. Nick ging er helaas met 0-3 af tegen een prima acterende Kila (1 x 180) maar Dennis liet de toeschouwers hierna smullen van een klasse pot. Na een 0-1 achterstand kwam hij fraai terug middels een 180-er en 12 darter(!) voor de gelijkmaker. Ook in de 3e leg fraai scorend werk van de kleinste DBBR speler. Na weer een 180-er ging de leg deze keer in 13 pijlen naar de thuisclub. Het werd toch nog spannend omdat zijn tegenstander 80 checkte voor de gelijkmaker. Maar met zijn 3e maximale score en dit keer in 14 darts,werd de fraaie 3-2 binnengesleept door Dennis.

Edward Steggerda en Henny van der Ster kwamen hierna aan de oche. Het geroutineerde duo leverde eveneens kap werk af. Edward kwam als 1e terug van het bord door zijn tegenstander kansloos te laten: 3-0 . Fraai was de winst in de 2e leg door een 2 darts 80 finish (T16 en D16).  Henny kwam tegen Nick van Huet met 0-1 achter (o.a. 180 van de tegenstander) . Ook in de 2e leg gebeurde dit maar Henny kon toch de gelijkmaker produceren. Na de 2-1 volgde ook de 3-1 door Henny die fraai de laatste 100 punten in 3 darts van het bord poetste.

De stand in de wedstrijd was inmiddels opgelopen naar 5-1. Dustin Straver en Ronald Boot vervolgde namens de DBBR ploeg de wedstrijd. Dustin won gedecideerd met 3-0 mede ook omdat zijn tegenstander de kleine kansjes die hij kreeg op de dubbels, niet verzilverde. Ronald had het aanzienlijk zwaarder. Na de 0-1  en wel weer de gelijkmaker , kreeg hij een 180-er tegen wat ook resulteerde in de voorsprong voor DSWM. Ronald vocht knap terug tot 2-2 om in de 5e beslissende leg weer een 180-er tegen te krijgen. Toch won de Leidenaar knap:3-2!   Als laatste ging Ferry van Veen in deze ronde van start. Het werd de spannendste partij tot dan toe die tot het gaatje ging. De strijd ging gelijk op en wederom moest de 5e leg de beslissing brengen. Tegenstander Both was echter hierin de gelukkigste en de Hagenaars konden zo weer een punt toevoegen. Stand na de singles: 7-2.

Koppel, trio en solo partijen: Arie (vd E) samen met Dustin begonnen en waren meteen de overheersende partij en met 3-0 waren zij rap klaar met hun klus.  Henny en Johan (naam genoot Johan Meyer mocht deze middag op de reservebank blijven zitten) kwamen ook snel met 2-0 voor . Dit ondanks een 180-er tegen in de 2e leg. Na de aansluittreffer door de opponenten, zette Henny 40 weg voor Johan die deze kans met 1 dart wist te benutten. Hierdoor kwam de stand van 9-2 op het bord wat tevens al de overwinning vandaag betekende.  Edward en Ronald gingen onverdroten door met winnen en met een 3-1 zege had de tegenstander niets in te brengen. Op het andere bord mocht Arie van Iterson invallen om samen Ferry de laatste koppelpartij van de ze middag te gaan gooien. Na een 0-1 achterstand, kwam de DBBR trein weer op gang. Na de 1-1 produceerde Ferry  in de 3e leg zijn 1e 180-er vandaag in een leg die ook winnend werd afgesloten. In de 4e leg beeindigde de prima ingevallen Arie de partij met een fraaie 90 bulls-eye finish!  Tussenstand 11-2!

Het 1e DBBR trio (Dustin, Arie vd E en Henny) lieten wederom zien dat er vandaag geen maat stond op de huidige Nederlands kampioen. Met 2-0 (o.a. 1 x 180 van Arie) werd deze 1e partij winnend afgesloten. Ook voor Johan, Arie v I. en Ferry werd de zelfde score bereikt. De laatste score (80 finish voor Johan) mocht er zijn! De teugels werden wat gevierd in de 3e en laatste trio partij. Edward, Ronald en Dennis bogen beleefd voor weer een punt voor de tegenstander die met 0-2 de partij naar hun hand zette.

In de afsluitende solo partij mocht Dennis van coach John laten zien het hele weekeinde in topvorm te verkeren. Ondanks 3  180-ers tegen van  de prima partij gevende tegenstander, wist hij knap met 4-2 te winnen. Jammer was dat Dennis op een haar na 160 mistte voor de hoogste finish van vandaag maar daarentegen wist hij in de 5e leg 1 x maal de maximale score te gooien en de laatste en winnende leg met een zeer fraaie 13 darter de partij  te beslissen!

Einduitslag 14-3 wat wederom een zeer fraaie uitslag is in deze competitie. Met nog 1 thuis wedstrijd voor de boeg (13 mei tegen RDB) kan de 1e plek de ploeg niet meer ontgaan. Dit mede door de uitslag van nr 2 DVS (10-7 winst tegen SDC) heeft de DBBR ploeg aan slechts 1 punt genoeg om definitief poule winnaar te worden!

Peter van der Heijden.