Finaledag Bekerkampioenschappen

Zondag 26 Juni in Partycentrum de Zijl

Hallo allemaal!

Het is volgend weekend tijd voor de finaledagen. In dit bericht lees je alle informatie omtrent de Bekerkampioenschappen.

Deze gaan we spelen op zondag 26 Juni in Partycentrum de Zijl, Paramaribostraat 66 te Leiden. Je kan hier als je binnenkomt rechtdoor lopen en met de trap of lift naar de 1e etage gaan, hier bevindt zich het Horeca gedeelte. Parkeren kan gratis op het terrein of aan de straten hierom heen maar dan is het betaald parkeren, houdt hier dus rekening mee. De locatie is vanaf 11.00 beschikbaar om in te gooien en we starten met de eerste wedstrijden om 12:00uur. De loting doen we ter plaatse daarna gaan we verder met een Knock-Out schema. Hieronder de teams en tijden :

Winnaarsronde Ere, 1e en 2e Divisie. Start 14:00uur

Team Veteranen, KDV1, Ramses Sjaffies, Murphy’s One

Verliezersronde Ere, 1e en 2e Divisie. Start 12:00uur

The Final Countdown, Hou ‘um nat hoor, Friday is my Day, Double One Madness, Showtime, Kom mee naar Santé, Enjoy, LHVW

 

Winnaarsronde 3e en 4e Divisie. Start 14:00uur

Team Ananas, Café Santé 3, SBV Bloemhof, Luigi’s 1

Verliezersronde 3e en 4e Divisie. Start 14:00uur

Pijltje Zus Pijltje Zo, Bijna Raak!, Enjoy’s Angels, Niet Bang

 

Tijdens deze wedstrijden mag er geen invalspeler meedoen aan de wedstrijden.

 

Het speltype wat gespeeld wordt :

Speltype Finaledag Bekerkampioenschappen : 4 singles 501 best of 5  / 2 koppels 701 best of 5  / 1 teamgame 1001 best of 1  

  1. Voor de wedstrijd wordt er getost wie de oneven single- en koppelpartijen begint en wie er de even single- en koppelpartijen begint. Als blijkt dat het verkeerde team is begonnen, dient de betreffende partij opnieuw te worden gestart. Dit kan alleen als de fout is gesignaleerd voordat de eerste leg is beëindigd. 
  2. Bij een gelijke stand in legs, zal bij de laatste beslissende leg d.m.v. bull gooien bepaald worden wie deze leg begint. Voorafgaand aan de teamgame wordt er tevens voor de bull gegooid om te bepalen welk team deze teamgame begint. 
  3. Bullregel volgens het algemeen wedstrijdreglement De individuele speler, dan wel speler van het team of koppel, dat de eerste leg van de partij is begonnen, werpt als eerste voor de Bull. In zijn/haar beurt zal iedere speler blijven gooien totdat een dart geldig in het dartbord blijft zitten. Indien de dart in het “25” of “50” veld zit dient deze dart altijd, na controle door de scheidsrechter, uit het bord gehaald te worden voor de tegenspeler aan de beurt is. Indien de dart buiten deze velden zit moet de dart te allen tijde in het bord blijven zitten. Op verzoek van de speler die als tweede gooit, mag de dart van de eerste speler uitsluitend door de scheidsrechter recht gezet worden. Hierbij mag de punt van de dart niet uit het bord gehaald worden. De scheidsrechter zal de eerste beurt in de beslissende leg toekennen aan die speler, die zijn/haar dart het dichtst bij de Bull heeft geworpen. Als beide darts in het “25” of “50” veld zitten, of als beide darts naar oordeel van de scheidsrechter op gelijke afstand van de Bull zitten, moeten de spelers opnieuw gooien om een beslissing te bereiken, maar dan in omgekeerde volgorde. Dit herhaalt zich totdat een beslissing is gevallen. Bij een koppel- dan wel teamwedstrijd dienen in deze situatie de koppelspelers om beurten te gooien, bij een teamwedstrijd de eerstvolgende teamspeler volgens de vastgestelde volgorde. 

De Winnaar van de Winnaarsronde Ere, 1e & 2e Divisie mag naar de Bekerkampioenschappen welke door de NDB worden georganiseerd :

  • Zaterdag 3 september bekerkampioenschappen