Gedegen overwinning LACO jeugd 1, nederlaag DBBR 2.

Zaterdag 11 mrt j.l. kwam het 1e DBBR Laco jeugdteam weer in actie en wel tegen middenmoter TDV. Het werd weer een winstpartij waardoor de koppositie nog steeds fraai in handen is van de volgelingen van coach Arjan van der Mey. Het 2e team olv Miranda Azier ging uit op bezoek bij het team van Dartbond Midden Nederland en ging er fors af.

In Oegstgeest begon Kenzo namens het DBBR 1 team  aan de partij. Meteen zette hij de toon door zijn tegenstander met 3-0 klop te geven.  Hierna was het de beurt aan Brent. In een spannende pot bleek er een beslissende 5e leg aan te pas moeten komen. De tegenstander die o.a. al een keer de maximale score had laten noteren, was hierin net wat scherper en zodoende werd de gelijkmaker aangetekend.               Bas  zette deze verlies pot van Brent echter meteen weer goed. Met 3-1 won hij zijn partij waardoor de voorsprong weer een feit was. Dit goede werk werd door Lars voortgezet. Ook met 3-1 (en in de partij een 180-score) was ook hij zijn tegenstander de baas. Moreno kon hierna niet achterblijven en noteerde voor zijn team ook de zelfde mooie uitslag van 3-1 waardoor DBBR met een 4-1 voorsprong de pauze inging.

Koppels, team en solo game: Brent en Bas waren de eerst uitverkorene en lieten meteen weer zien dat er vandaag maar 1 winnaar uit de bus kon komen…Met 3-0 werden de TDV-ers terug gewezen. Lars en Moreno mochten hierna proberen de winst in de gehele partij al naar zich toe te trekken. Zij slaagden alhoewel het spannend was tot en met de 5e leg. Met 3-2 behaalden zij het 6e punt, wat tevens de oeverwinning betekende vandaag. In koppel no. 3 kwamen Brent met Bas weer aan de oche. Wederom lieten zij de goede vorm zien door weer met 3-0 te zegevieren. Als laatste in deze serie kwamen Lars en Moreno weer naar voren. De tegenstander, die onder meer 2 x 180 lieten opschrijven, waren echter dit keer een maatje te sterk en met 0-3 ging het 2e wedstrijdpunt naar TDV.

De teamgame ging vervolgens ook naar de tegenstander waarna Kenzo de afsluitende solo partij voor zijn rekening nam. Het werd een spannende partij die wederom pas in de 5e leg beslist werd. Kenzo had hiervoor al een fraaie 104 finish (hoogste van de dag) gegooid maar werd in die laatste leg toch afgetroefd door de tegenstander (2-3).

Einduitslag werd bepaald op een degelijke 7-4 score voor de DBBR-jeugdigen. Er volgen nu nog 2 (thuis)wedstrijden voordat de landelijke finales gaan plaatsvinden. Op 13-mei allereerst tegen runner-up RDB waarin de 1e positie definitief veilig gesteld kan worden en vervolgens 20-5 wanneer tegen nr. laatst PDB de competitie ronde afgesloten gaat worden.

Het  2e  DBBR jeugdteam speelde tegen DBMN. Het werd een kansloze nederlaag. In deze partij gaf Giovanni nog aardig tegenstand maar kon niet voorkomen dat de winst met 3-2 naar de tegenstander ging.  Dinand ging in de 2e pot kansloos ten onder (3-0) terwijl Andy in de 3e partij er nog een leg uit kon slepen. Hij verloor dus ook (3-1). Partij no. 4 en 5 gingen Demi en Raoul met 3-0 de ballenbak in. Tussenstand na de singles: 5-0.

In de 4 koppel partijen verging het de jongelingen van de DBBR al niet veel beter. Ook de gebroeders Kevin en Patrick  konden het tij niet keren. Drie van de 4  partijen gingen met 3-1 de mist in terwijl er 1 pot nog redelijk spannend werd. Het werd een 5 leg wedstrijd die Giovanni samen met Dinand nipt met 3-2 werd  verloren.   Ook de teamgame werd een prooi voor de onverzadigbare thuisploeg. Ook Stan, inmiddels ingevallen, was hiervoor in de ploeg gekomen. Hij verzorgde ook de slot partij maar ook hij kon de hatelijke nul niet wegwerken. Met 3-1 moest hij de eer aan zijn tegenstander laten. Einduitslag: 11-0.

Op 13-5 speelt de 2e DBBR team zijn de laatste wedstrijd uit tegen DSWN , de kans om toch nog een overwinning te boeken dit seizoen.

Peter van der Heijden