Geen grote successen voor DBBR tijdens Dutch Open 2019, wel een hoop lol en ervaring opgedaan.

De Dutch Open Darts 2019 zit erop, wanneer spreek je eigenlijk over een groot succes als dartsbond? als spelers of speelsters een goede prestatie leveren? als er veel spelers en speelsters een toernooi bezoeken? het blijft lastig voor de ene is het succes als er een ”topprestatie” geleverd wordt en voor de ander is dat als het simpelweg een gezellig weekend is geweest.

Laten we dan beginnen met de prestaties, een hele knappe prestatie was er van Joost Breedijk en Nick v/d Linden zie de laatste 16 van het herenkoppel toernooi wisten te bereiken, hierin waren ze helaas een maatje te klein voor het koppel Sparidaans/Merkx. Maar wij als DBBR zijn zeer trots op dit prachtige resultaat van deze twee mannen.

In het paradarts toernooi waren onze troeven Michel van Velzen en Ynske Snelleman, laatst genoemde verloor helaas al direct bij de laatste 64 en Michel van Velzen wist knap tot en met de laatste 16 te komen waarin uiteindelijk de latere runner-up Matt Doe te sterk was.

In het herensingle toernooi was er alleen een ”topprestatie” van Arie v/d Eijkel, hij wist de laatste 64 van zondag te bereiken, maar dit was wel zijn eindstation tegen de Belg Mike de Decker.

Dan in de categorie ervaring en fun.

Een prachtige ervaring voor onze laco speelster Evelien van Tol, deze jonge dame werkt op het moment keihard om beter te worden, en dat is goed te zien, ze begin langzaam een vaste waarde te worden in het LaCo team, en tijdens de Dutch Open mocht ze het in de 2e ronde opnemen tegen de Lakeside kampioen en latere winnares van de Dutch Open Suzuki, van Tol speelde zeker niet slecht, kreeg wat kleine kansen, maar was zichtbaar te zenuwachtig om het de Japanse echt moeilijk te maken, wel een absolute ervaring voor het leven!

Dan onze jeugdafdeling zij waren met een flinke groep richting Assen vertrokken op de zaterdagmiddag, gezellig met ze alle in een hotel waar ook nog een foto moment was met de paradarts Dutch Open kampioen Vincent ‘d Hondt en in het hotel kon er lekker worden getraind, om zo goed voorbereid te kunnen beginnen aan de Dutch Open 2019. Een knappe prestatie was er ook van Andy v/d Leek die voormalig Dutch Open kampioen Ian Spaans wist te verslaan, verder was het voor de meeste jeugdleden helaas na 1 of 2 partijen afgelopen, maar zoals jeugdcoach Miranda zei, een ervaring voor het leven! zo een groot en prachtig evenement.

Voor wie nieuwsgierig is naar uitslagen, via deze link zijn alle uitslagen van de Dutch Open Darts 2019 terug te vinden.