Gezelligheid de grote winnaar bij Gesloten Bollenstreek Koppels 2022

Gisteravond stond Partycentrum de Zijl in Leiden de eerste editie van de Gesloten Bollenstreek 2022 op het programma. Het was een gezellig weerzien van oude bekenden met deelnemers als Marco Rosenboom, Bo de Roode, Dave van Soest en Marcel v/d Spek die gezellig even een biertje kwam doen.

Op voorhand was er één koppel die als grootste favoriet aangemerkt kon worden en dat waren de heren Arie v/d Eijkel met Dustin Straver, tijdens de afgelopen Dutch Open nog kwartfinalist en dus moest ”Gesloten Bollenstreek” toch wel te doen zijn! bij de laatste 16 waren er weinig problemen en versloegen zij het koppel Dave van Wissen/Dave van Soest met 3-1, maar in de kwartfinale ging het dan toch mis want na het missen van diverse matchdarts waren het Sjors van Veen/Ferry van Veen die met 3-2 de favorieten uit het toernooi stoten.

In de halve finales het verassende koppel Jasper van Doorn/Michel de Kruyf uit Alpen a/d Rijn, zij versloegen bij de laatste 16 Erik Meulenmeesters/Michelovic van Velzen, in de kwartfinale Alvin v/d Perk/Richard Geers, maar moesten in de halve finale hun meerdere erkennen in Perry Noordermeer/Johan van Velzen, niet dat de volledig kansloos waren maar de dubbels wilde er niet in.

En in de andere halve finale wisten Nick v/d Linden en Elmer Kralt nipt te winnen met 4-3 van het koppel Sjors van Veen/Ferry van Veen.

De finale was een leuke strijd tussen de ervaren koppels v/d Linden/Kralt en Noordermeer/van Velzen het laatste genoemde koppel wist uiteindelijk met 4-2 de eindzege te pakken.

De verliezersronde kwam op naam van Patrick Vonk/Safer Sari, zij versloegen in de finale het koppel Ray v/d Oever/Bryan Star.

Met in totaal 21 koppels kijken wij als DBBR terug op een leuk, gezellig en succesvol Gesloten Bollenstreek Koppels 2022, die ook zeker volgend seizoen weer georganiseerd gaat worden. In totaal ging er €460,- prijzengeld uit, €250,- gesponsord door DBBR en €210,- uit de inschrijvingen.

Wij bedanken Partycentrum de Zijl voor de gastvrijheid.