Heren Laco team opnieuw overtuigend.

laco

In de inhaalwedstrijd uit tegen RDB (eerder dit jaar vanwege noodweer op de weg afgelast) heeft het Laco DBBR mannen team wederom een uitstekende prestatie geleverd. Van deze wedstrijd  van zat 4 maart j.l.een kort verslag, maar dit wordt komend weekeinde goedgemaakt als er wat uitgebreider stil wordt gestaan als de mannen van John van der Mey en Sam Denis aantreden tegen no. 2 op de ranglijst :DVS.

Single wedstrijden: Johan (v Velzen) en Ronald wonnen beiden hun 1e pot met resp. 2-3 en 1-3. Prima start derhalve. Andre moest punt laten aan de thuisploeg (3-2) maar Dustin (met 180-er) compenseerde dit weer prima.Henny won hierna ook zijn pot(0-3 met 180 score) maar Edward verloor nipt met 3-2. Hierna ging Max weer mooi naar een 1-3 winstpartij met o.a. een fraaie 131 finish! Arie (v Iterson) verloor helaas (3-0) maar in de laatste partij in deze ronde kon Ferry toch weer een punt bijschrijven door met 2-3 te winnen. Stand na de singles: 3-6 in het voordeel van DBBR.

Koppels, trio’s en solo game: De koppel wedstrijden (4 stuks) werden allemaal in winst omgezet door de DBBR mannen. Slechts 5 legs werden er afgestaan aan de thuisploeg. Door de 6  180-ers (Dustin 2x en verder van Max, Johan(vV), Henny en Ferry  tegenover slechts 1 van de thuisploeg, werd  het klasse verschil wel duidelijk. Ook invaller Johan Meijer droeg zijn steentje aan bij in de koppels. Van de 3 trio wedstrijden werden er wederom 2 gewonnen en dus ging er 1 partij naar de RDB. Hierin mocht Johan (vV) wederom een 180 laten opschrijven.

In de afsluitende solo partij werd Ronald geklopt door opponent Ulrich met 4-2 maar de buit was hiervoor al lang en breed binnen. Einduitslag 5-12 in het voordeel van het DBBR team.

Zaterdag 11 maart in de LDV als zo gezegd de topper tegen het op de 2e plek bivakkerende DVS dat op 11 punten achterstand van de landskampioen staat. De uitwedstrijd leverde de tot nu  enige nederlaag op (9-8) voor DBBR, dus de ultieme kans revanche te nemen. Bij een overwinning van de thuisploeg, kan de 1e plek nagenoeg veilig gesteld worden. Komt dat zien!

Peter van der Heijden.