Heren LACO team start overweldigend

laco

Na vorig seizoen glorieus het Landskampioenschap binnen gesleept te hebben, gingen de LACO heren zaterdag 10 sept. weer van start voor de nieuwe competitie. Dus nog voordat de officiele regionale competitie van start ging kwamen de heren al weer in de ring. Tegenstander in de uit-wedstrijd was het team van de Dartbond Midden Nederland. Het team olv  de overigens afwezige John van der Mey, heeft wat kleine mutaties ondergaan wat vooralsnog goed uitpakte.

Singles:

Als 1e  2 spelers gingen van start Dennis Verhaegen en Arie v.d.Eijkel,  die meteen de toon zette door resp. met 0-3 en 1-3 te winnen. Ronald Boot en Andre Ligthart, die dit seizoen nieuw in de ploeg  zijn opgenomen, vervolgde het goede voorbeeld door beiden met 0-3 hun tegenstanders te kloppen. Partij 5 en 6 waarin Henny vd Ster en Johan van Velzen de clubkleuren van de “Leidenaars” verdedigde, gingen eveneens met een 0-3 winst naar de DBBR! Dustin Straver won hierna ook (1-3) maar moest  Sjors van Veen het 1e wedstrijd punt laten aan DBMN (3-0 verlies). Ferry van Veen streek deze verliespartij van zijn ploeggenoot echter knap weg, door de laatste single partij weer met 1-3 te winnen. Tussenstand na de singles: 1-8, een ongelofelijk knappe start van het seizoen.

Koppels en trio’s:

Andre en Dennis (2-3 winst) , Arie en Dustin  (1-3 winst), Henny en Johan (2-3 winst) en ook Ferry met invaller Edward Steggerda wisten hun koppelpartij  (met 1-3) te winnen zodat de thuisploeg al op een kansloze achterstand van 1-12 was gekomen.  Het 1e DBBR trio (Henny, Johan en Ferry) wonnen weer hun partij en wel met 2-0. De 2e pot (namens DBBR: Dennis, Arie en Dustin) trokken aan het kortste eind (2-0) en ook het trio Ronald, Andre en Edward verloor hun partij (2-1) zodat de tegenpartij iets terug kon doen.

Solo:

Ronald Boot streed tegen  Dennis v.d.Berg in de afsluitende solo partij  voor het laatste punt. Hij deed dit weer met verve en met een knappe 1-4 winst partij voor Ronald werd de eindstand bepaald op 3-14. Een erg goede start van het seizoen, wat de terugreis per bus uiterst aangenaam maakte ….

De komende speelronde is het DBBR team vrij. Komt aardig uit want dan is het 1 oktoberrrr.

Peter van der Heijden.