Heren Laco team stoomt door, dames winnen ook!

Zaterdag 1 april stond voor koploper DBBR de verre uitwedstrijd op de rol tegen SDC. Het Bollenstreek /Rijnland 9 -tal olv van coach Sam Denis (John was verhinderd vandaag) leverde wederom een puike prestatie af door de tegenstander fors te verslaan en zodoende de 1e plek op de ranglijst in handen te houden. Ook het dames Laco team reisde mee naar het oosten waar de zelfde ploeg de tegenstander was.

Singles: 

Arie van den Eijkel en Johan van Velzen beten de spits af. Beiden begonnen voortreffelijk door hun tegenstanders met 0-3 te kloppen. Hierna was Andre Ligthart iets minder fortuinlijk door nipt met 3-2 te verliezen. Op het andere bord echter nivelleerde Dennis Verhagen dit verlies door zijn partij overtuigend met 0-3 te winnen waar ook 2 x 180 genoteerd werd voor de DBBR-er. Partij 5 en 6 waren voor Henny van der Ster en Dustin Straver. Laatstgenoemde verloor close met 3-2 maar Henny was weer overtuigend gezien de 0-3 overwinning. Ook Ronald Boot (2-3 winst) en Edward Steggerda (0-3 winst) en allebei een 180-er noterend, wonnen hierna hun partijen. In de laatste single partij werd en wederom een punt bijgeschreven door de bezoekers doordat Ferry van Veen met 1-3 winst van het bord stapte. Tussenstand 2-7!

Koppels, trio’s en solo game:

Arie en Dustin verloren hun dubbel  met 3-1 ondanks een 180-score van Arie. Henny en Johan wonnen nipt (2-3)  terwijl ook Ferry met Andre (1-3) en Dennis met Edward (1-3) met een overwinning van de oche kwamen. Edward liet nog even een fraaie  122 finish noteren. Hiermee werd de tussenstand opgeschroefd naar 3-10 wat tevens al de overwinning betekende.  Alle 9 spelers vormden hierna de trio’s en dit  werd ook geen onverdeeld succes. Met o.a. 2  180-ers van Ferry werden de 3 partijen wederom gewonnen met resp. 0-2 en 2 keer 1-2.

In de afsluitende solopartij ging Ronald met een 2-4 zege (1 x 180 voor hem) aan de haal voor het laatste wedstrijd punt voor de succesvolle DBBR ploeg olv van Sam . Eindstand 3-14!

Het meegereisde dames Laco team van de DBBR gingen dus ook de strijd aan met SDC.  Marlous Focke startte namens de DBBR voortreffelijk door meteen de 1e partij met 0-3 te winnen. Hierna verloor Ellis Burink met de zelfde cijfers echter haar partij. Ook Patricia Roodbergen ging ten onder (3-1) maar Bianca Los bracht met haar 1-3 overwinning, weer een gelijke tussenstand op het bord. In de laatste single partij (het werd een spannende) wist Sabrina Mulder de oorsprong namens het team weer in handen te nemen, 2-3 winst.

Zowel Marlous met  Bianca als Sabrina samen met ingevallen Anja van Beek verloren de 1e   2 koppelwedstrijden resp 3-0 en 3-1). Hierna kwam de kentering in de partij! Beide koppels mochten van coach Riekie van Veen op zoek naar eerherstel en maakte dit volledig waar. Met 2 x 1-3 kwamen beide koppels als winnaar te voorschijn. De achterstand in de partij was hiermee omgebogen in een voorsprong (4-5).

Deze voorsprong werd uitgebreid in de teamgame waarin de DBBR dames toesloegen en meteen ook maar de overwinning voor deze dag konden claimen. De overwinning werd nog groter doordat Ellen in de afsluitende solopartij mooi met 1-3 winst van de oche terug stapte. Eindstand 4-7 voor DBBR.  Met een overwinning  en dus vanwege de andere winstpartij van de  heren, werd de lange terugreis voor de DBBR teams een plezierige…

Op 29-4 weer een thuiswedstrijd voor de heren en wel tegen DSWN in de op een na laatste competitiewedstrijd. De dames hebben dan een rustdag.

Peter van der Heijden.