Knappe overwinningen heren en dames LACO teams!

laco

Zaterdag 23 januari streden de de heren en dames LACO teams in de LDV thuishaven tegen de teams van SDC uit de regio Overijsel.  Zowel de mannen als de vrouwen wisten knap hun tegenstanders te verslaan. De LACO mannen behielden hierdoor hun 1e plek op de ranglijst en  de dames smaakte het genoegen de 1e overwinning dit seizoen te boeken.

Het  1e LACO jeugdteam leed ondanks een 4-3 voorsprong,  een nederlaag. Tegen DBA werd het uiteindelijk 4-7. Het 2e jeugdteam had deze ronde een vrij weekeinde.

Heren:

Dennis  en Arie (vdE) beten in deze 4e wedstrijd van de competitie, de spits af. Dennis kwam mooi 1-0 voor maar kwam er mede door aardig wat gemiste dubbels, er verder niet meer aan te pas. Met 1-3 werd deze pot verloren. Arie deed het niet veel beter en mede door een  een fraaie 111 finish in leg 4 door zijn tegenstander , verloor hij ook met 1-3 zijn partij. In de volgende 2 singles mochten Johan(M) en Nick op zoek naar eerherstel. Johan kwam met 1-0 voor en kreeg de leg hierna de gelijkmaker om de oren. Hierna was hij weer prima bij de les want leg 3 en 4 waren zijn deel. Het 1e punt was binnen en Nick deed ook in zijn single een duit in het zakje door zijn partij fraai met 3-1 te winnen, dit ondanks knap spel (o.a. 180-er) van zijn tegenstander. In de 5e en 6e partij mochten Henny en Dustin aantreden van coach John van der Mey. Henny deed dit zeer overtuigend en onderstreepte zijn prima vorm waarin hij momenteel verkeert, door met 3-0 (met 2 x een 180 score) te zegevieren. Met name leg 2 van van PDC gehalte (13 darts uit!). De partij van Dustin verliep niet helemaal naar wens. De tegenstander was met 1-3 net ff te sterk in deze pot. Tussenstand inmiddels na 6 partijen: 3-3.

Hierna was de beurt aan Mimoun en Ferry om hun single te gooien. Ferry speelde een zeer gedegen partij en won o.a. met een 180-er in leg 3 , afgetekend met 3-1. Mimoun en tegenstander Zandbergen zorgde tegelijkertijd voor de spannendste partij tot dan toe. Tot 2 x kwam Mimoun terug na een achterstand zodat de 5e en beslissende leg de doorslag moest geven. Met de tegenstander die in deze dicider een makkelijke dubbel mistte, sloeg de Alphenaar toe en profiteerde door knap uit te gooien! De stand in de wedstrijd was voor het eerst na deze 2 winstpartijen, in het voordeel van de DBBR mannen (5-3) een voorsprong die uiteindelijk niet meer afgestaan werd. De laatste single werd door Max gespeeld tegen R.Achterhoek. Deze SDC speler smeet er van meet af aan een schitterende 13 darter in. Het antwoord van Max was ook geweldig. In 14 darts (na scores van 140,180 en 119) produceerde hij de gelijkmaker! In leg 3 stond de tegenstander op D10 en Max nog op 270. Toch werd de leg een prooi voor de Leidenaar die vervolgens wel de gelijkmaker om de oren kreeg. In de 5e en beslissende leg legden beide spelers aan voor een beslissende dubbel. De SDC speler mocht als 1e aanleggen maar mistte D10. Max klaarde vervolgens de klus door tops knap te vinden. Stand na de singles: 6-3 in het voordeel van de DBBR.

Koppels:  Nick samen met Johan en Arie(vdE) met Mimoun mochten als 1e koppels naar de oche. Het laatst genoemde koppel verloor helaas met 1-3 ondanks een mooie 177 score van Mimoun in de leg die ze wonnen. In de andere partij gaven Nick en Arie wel thuis . Ondanks een 0-1 achterstand werd met 3-1 de winst gepakt. In de laatste en 4e leg produceerde Johan een 180 score en besloot de partij met een fraaie 86 finish. Hierna kwamen Henny samen met Dennis en Ferry en Max in het strijdperk.  Ferry en Max kwamen 0-1 achter maar lieten hierna geen steken meer vallen en zegevierde knap  met 3-1. Henny en Dennis boekte ook de winst in een waar spektakelstuk. Na een vlotte 1-0 voorsprong, pakte de tegenstander 2 legs op rij. In de 4e leg produceerde Henny zijn 3 e 180-er deze middag en nadat Dennis de finish op 59 gezet had, poetste Henny deze achteloos weg met 2 darts voor de gelijkmaker. In de 5e gelijkopgaande leg mocht Dennis aanleggen voor de laatste 80 punten nadat de tegenstanders de beslissende dubbel hadden gemist. Via T 20 en D 10 klaarde Dennis dit tot groot genoegen van zijn enthousiaste team maten, dit met 2 darts! Stand na de koppelpartijen 9-4.

Trio’s:  Arie(vdE), Dennis en Henny gooiden de 1e partij in deze ronde. Door 2 finishes van Arie,  (tops en D2) werd dit wederom een prooi voor de gretige thuisploeg. Mimoun, Johan(M) en Nick vormde het volgende trio. Na 0-1 achter gekomen te zijn, gooide Nick een 180-er in de 2e leg gevolg even later door D2 door Mimoun voor de gelijkmaker. In de beslissende 3e leg wisten de SDC-ers echter weer toe te slaan .

In de laatste trio partij van deze ronde, mocht captain John aantreden samen met Dustin en Arie (v Iterson). John gooide in de 1e leg via D8 de voorsprong op het bord. De gelijkmaker volgde en ondanks een fraaie 180-er van Dustin in leg 3 , ging deze partij naar de gasten met 1-2. Stand met nog 1 partij te gaan: 10-6.

Solo: Arie van Iterson mocht de afsluiter verzorgen van deze gezellige middag. Na eerst met 0-1 achtergekomen te zijn, produceerde hij de gelijkmaker en meteen pakte hij de volgende leg ook maar. Ondanks een 180-er tegen in de 4e leg, wist Arie met 3-1 de tegenstander het zwijgen toe te brengen en hiermee bracht hij de eindstand van 11-6 tot stand. Het DBBR team bleef door dit resultaat fier aan kop en kan de play-offs dan ook nauwelijks meer mislopen.

LACO Dames:

Voor de dames stond  de 5e partij van deze competitie, ook tegen SDC, op het programma deze  zelfde dag. Het werd uiteindelijk een glorieuze middag want voor het eerst werd het genoegen gesmaakt van een overwinning. Voor team captain Danny Azier (er eindelijk weer bij na weken afwezigheid) een heerlijke middag want SDC werd met maar liefst met 8-3 naar huis gestuurd. Hierdoor werd de laatste plek op de ranglijst verlaten, die nu door SDC overgenomen werd. De basis werd gelegd in de 1e  4 singlepartijen die allen gewonnen werden door de DBBR dames!  Via 6-1 en 8-2 werd uiteindelijk het resultaat een 8-3 winstpartij. Helaas (nog) geen uitgebreid verslag van deze fraaie overwinning omdat de verslaggever zich maar op 2 borden tegelijk kon concentreren!

Peter van der Heijden.