Knappe teamprestatie DBBR mannen!

laco

In de 1e thuiswedstrijd van het LACO heren team dit seizoen, mocht de ploeg van captain John van der Mey aantreden tegen het Rotterdamse RDO. Na de zeer knappe overwinning in de 1e wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen namens de thuisploeg. De tegenstander ging echter onbevangen de strijd aan tegen de landskampioenen en ontstond een waardig duel met tijd en wijle fantastische partijen op hoog niveau!

Namens de DBBR beten Arie vd Eijkel en Dennis Verhaegen de spits af. Arie was in de 1e 2 legs dicht bij legwinst maar de 112 en 116 finishes werden nipt gemist en meteen afgestraft. Ondanks een 180-er en leg winst in de 3e, ging deze partij met 1-3 naar RDO. OP het andere bord werkte Dennis 2 een achterstand weg (o.a. een 180-er in de 4e leg) om vervolgens in de beslissende 5e met een 2 dart 76 finish zijn partij te beslissen. In partij 3 en 4 kwamen Ronald boot en Dustin Straver aan de oche. Ronald begon perfect met een 180-er en leg winst in die 1e . Hierna vielen de dubbels net niet en dus kon de voortreffelijk gooiende tegenstander toeslaan met 3 gewonnen legs op rij. Dustin begon ook goed en na 1-0 volgde een mooie 91 finish voor 2-0. De tegenstander stribbelde wat tegen in de 3e maar Dustin maakte het karwei beheerst af in de 4e leg: 3-1. Tussenstand na 4 partijen 2-2.

Vervolgens kwamen Henny vd Ster en Johan van Velzen naar voren om hun single te spelen. Henny startte voortreffelijk met 3x 140 en in 14 darts was de 1e leg voor de routinier in het team. De tegenstand was echter beregoed en na 1-1 en weer een voorsprong voor Henny na 3 legs, werd de gelijkmaker gescoord. In de beslissende 5e leg mistte de Leidenaar op een haar D16 voor de winst wat meteen afgestraft werd door zijn opponent. Johan maakte dit verlies op het andere bord weer goed. Na 1-0 voor en de gelijkmaker er achteraan, stoomde Johan door en leg 3 en 4 waren een prooi voor de DBBR speler. De laatste finish was van prima kaliber (116!).

Pot no. 7 en 8 waren voor Nick vd Linden en Max de Jong.  Nick kwam steeds net te kort in zijn legs en mede dankzij een 180-er van zijn tegenstander ging de partij nar RDO (0-3). Max leek dit verlies wederom goed te maken maar na 1 en 2-0 voorgekomen te zijn, zette zijn tegenstander aan. Na 2-1 en 2-2, miste Max in de beslissende leg D3 voor de winst waarna de tegenstander toesloeg. In de laatste single partij, kwam Ferry van Veen tot 2x toe op achterstand. Toch knokte hij steeds knap terug na een 15 darter in de 4e leg was er weer een beslissende nodig. Helaas waren de tegenstanders deze middag taaier dan verwacht en ook deze pot besliste RDO in hun voordeel. Hierna stond er een verrassende 3-6 achterstand op het bord.

Koppels:

Na een korte onderbreking waarin de mannen van de thuisploeg elkaar op pepte, gingen de koppels Henny met Johan en Dustin met Arie aan de slag om de achterstand in te gaan lopen. Het 1e duo deed dit zeer overtuigend en na 2-0 leek Henny met 170 op het bord de pot in stijl af te maken. Helaas kwam de 3e dart in de single bull, maar Johan maakte in de volgende beurt dit bekwaam af. Dustin en Arie  verloren de 1e leg maar maakte gelijk in de 2e ondanks een 180-er van RDO. De 3e leg ging weer naar de Rotterdammers. In leg 4 legde Dustin aan voor een 131 finish en tot groot genoegen van zijn teammaten, werd dit kunststukje vakkundig afgemaakt! In de beslissende 5e leg zette Arie de finish op 117. Wederom steeg Dustin boven zich zelf uit door 117 van het bord te mikken! De achterstand in de partij was inmiddels gereduceerd tot 5-6.

De volgende koppels deden het niet minder namens de thuisploeg. Max en Nick  wonnen knap met met 3-1. Hoogte punten in dit duel  waren de net gemiste finishes van  Nick (160) en van Max (167) die een beter lot verdiend hadden. Ook de tegenstander liet zich niet onbetuigd met o.a. een 180-er en een 82 (Bulls eye-D16) finish. De partij van Dennis en Ferry werd een zeer spannende met ook div. hoogtepunten. Dennis gooide 2x 180 o.a in de beslissende 5e leg. Ferry gooide knap 75 uit voor de 1-1 en Dennis 115  voor de 2-2. Uitslag 3-1 voor de DBBR waardoor de achterstand omgezet werd in een 7-6 voorsprong.

Met deze knappe ommekeer werd met vol vertrouwen de trio’s begonnen. Arie , Dustin en Dennis toonde het zelfvertrouwen wat inmiddels weer helemaal terug was voor de thuisploeg. Met o.a. 180-ers voor Dustin en Arie werd een fraaie 2-0 zege geboekt. Het 2e trio , Henny, Ferry en Johan  waren na de 1-0 voorsprong in de partij, dichtbij de eindoverwinning overall. In de 2e leg leek alles te lukken voor de Bollenstrekers want na uitsluitend 100 en 140 scores stond het team een kleine 500 punten voor met een dubbel op het bord. Met enige vertraging mikte Ferry uiteindelijk D2 raak voor de 2-0 winst en de beslissende 9-6 voorsprong! Het 3e trio (Max ,Ronald en Nick) ging in het  laatste duel  van deze ronde nipt met 1-2 ten onder. Dit ondanks de zoveelste 180-er van de dag , ditmaal gegooid door Max.

Met de stand van 9-7, mocht Ronald de laatste partij van de winnende coach John gooien. Het vertrouwen werd niet beschaamd en Ronald won knap met 4-2 deze laatste pot van de dag. Met de totaal overwinning van 10-7 op de uitstekend partij gevende Rotterdammers, werd de 1e plek in de stand op de ranglijst ingenomen. Al met al een puike teamprestatie, want de ommekeer na een 3-6 achterstand getuigd van een prima spirit waarin de ploeg al bijna 2 jaar verkeerd. Komend duel vindt plaats uit tegen DVS op 5 nov. a.s.

Peter van der Heijden.