Kwalificatiewedstrijden Nederlands Team 2016

NLteamNDBVanaf vorig seizoen is het voor alle aangesloten lidorganisaties mogelijk om spelers af te vaardigen naar kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse selectie! Deze spelers krijgen dus een unieke kans om in de Nederlandse selectie te komen! Het kwalificatietoernooi zal altijd aan het einde van het seizoen georganiseerd worden en hiervoor worden de eerstvolgende acht heren en vier dames uitgenodigd van de NDB ranking die zich net niet rechtstreeks via de NDB Ranking geplaatst hebben. Normaliter zijn dat de nummers 7 t/m 14 bij de heren en de nummers 4 t/m 7 bij de dames.

Daarnaast mogen aangemelde lidorganisaties dus maximaal twee heren en maximaal twee dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi. Het deelnemersveld kan dus bestaan uit ongeveer 54 heren en 50 dames als alle lidorganisaties de plekken invullen en alle spelers besluiten deel te nemen.

De DBBR zal nadat alle NDB rankings zijn gespeeld de twee dames en twee heren met het hoogste aantal punten op de NDB ranking aanmelden voor de kwalificatiewedstrijden t.b.v de Nederlandse selectie.  Indien 1 van deze dames of heren geen gebruik van deze kans wil/kan maken zal de eerstvolgende DBBR speler op de NDB ranking worden afgevaardigd. Om deel te nemen aan deze kwalificatie moet je wel voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder te zijn (uitgezonderd dispensatie).
  • minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben in de Heren A categorie of bij de dames (Dutch Open telt niet mee).

In de afgelopen jaren is het selectiebeleid flink veranderd en hier komt het kwalificatietoernooi uit voort. Op deze manier krijgen ook de spelers in de subtop, die wellicht de potentie hebben om de top te halen maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, een kans op plaatsing voor de Nederlandse selectie. Zijn er vragen over het kwalificatietoernooi? Neem dan gerust contact op met de NDB via: info@ndbdarts.nl