Laatste kampioenen bekend in DBBR competitie

Week 19 was de laatste spelronde van de reguliere competitie. In deze week vielen de laatste beslissingen qua kampioenen en degradanten. Hier nog een opsomming van wat nog niet bekend was ten opzichte van het vorige artikel hierover:

Ere-divisie: zoals iedereen aan zag komen werd Ramses Sjaffies kampioen. Gedegradeerd zijn : Gaat ‘r allemaal af en Enblock. P/D wedstrijden gaan spelen: Freddy & the Baco Boys en Dominators ALV.

1e divisie: de kampioenen waren al bekend maar de nrs 2 van beide poules nog niet. Dit zijn geworden: V1 en de Leidse Dart Veteranen. Zij zullen samen met bovengenoemde teams uit de ere divisie, strijden voor een plek in de hoogste afdeling. Gedegradeerd uit de 1e divisie zijn Spijkerbak 1 en NDC (1A) en Enjoy en Shit Happens uit 1B.   P.s. hoe de plek van de opgeheven kampioen team Rittenburg ingevuld gaat worden, is nog niet duidelijk.

2e divisie: in 2A degradeerden Taveerne en Beperkt! terwijl in 2 B dit Rubbish! en de Dartbusters overkwam. In 2 C werd het kampioenschap op de laatste spelavond beslist. Nadat MHT al eerder in de week met 7-2 gewonnen had, was het zaak om voor de Meesters een zelfde score te halen tegen de Snipers om tenminste een beslissingsduel te forceren. De Meesters wonnen echter met 5-4 zodat MHT zonder die avond te spelen alsnog kampioen werden. Degradatie was er voor De Natte en De Bloemhof Tappies. In 2D degradeerden Red Arrows en Gravon naar de 3e div.

3e divisie: In 3A werden de Musketiers kampioen en liftte De Laatste Ronde als 2e mee naar de 2e div. Degradatie was er voor Bem Bem en N.D.T. Naast kampioen Fire Fire promoveerde The Winners als 2e op de ranglijst mee naar een klasse omhoog. Naar beneden gaan: Nr. 80 en De Tokkies. In 3C  werden De Stamgasten in de laatste week kampioen! Als 2e en dus gepromoveerd werd het team  Tante Jans 3.  Degradatie was er voor  Yes we can’t en Switch.

4e divisie: Pannewit werd overtuigend kampioen in 4A en promoveerde De Tas 1 mee als 2e in deze poule. De kampioen in 4B werd Boelsjit die de Kattukse Dartvogels voorbleven. Laatstgenoemde gaat wel mee naar de 3e divisie. Tenslotte werden The Yellow Bulls kampioen in 4C en ging mee naar de 3e,  runner-up De Heul.

Op  27 , 28 en 29 mei volgen de divisie kampioenschappen, de beker finale en de P/D wedstrijden in de gezellige  locatie van de Leidse Dart Vereniging. De aankondiging was al te lezen op deze site.

Succes allen in dit beslissende  weekeinde .

Peter van der Heijden.