Laco 1 jeugd haalt hard uit.

Het 1e DBBR jeugdteam verzekerde zich op de een na laatste speeldag van de bovenste plaats in de A poule door oud landskampioen RDB en runner -up in poule A, op een flink slaag te trakteren! Hierdoor gaan zij als een van de grote favorieten van start op de finale dag in Kamerik op 17 juni a.s. Maar allereerst dient er nog 1 competitie ronde afwerkt te worden tegen het puntloze en rode lantaarndrager PDB.

In de thuiswedstrijd tegen RDB, met o.a. wereldkampioen junioren bij de PDC in 2016, Maikel Verberk en jeugdinternational Levi Frauenfelder aan boord, begon namens de DBBR, Brent Plaisier aan de wedstrijd. Meteen zette hij de toon voor vanmiddag door na 2-0 voor, met 3-1 te winnen. In de laatste leg met een 180-er en een 98 finish bleek hij in goede doen vandaag. Ook Jessy Beugelsdijk wist met dezelfde cijfers (ook na 2-0 voor) te winnen om zodoende al een 2-0 voorsprong voor het team van Arjen van der Meij op het bord te laten zetten.

In de 3e pot ging de 14 jarige Lars Plaisier de strijd aan met de eerder genoemde (15 jarige) Frauenfelder. Na de 0-1 gooide Lars 3 x 100 in de 2e leg om deze ook vervolgens te winnen. Na de 2-1 (80 finish Lars) en de gelijkmaker, maakte Lars een einde aan deze mooie partij door o.a. via een 180-er en 51 finish de partij naar zich toe te trekken. Bas Leeflang ging hierna de strijd aan met Maikel Verberk en kwam niet in zijn eigen spel. Nadat Verberk meteen al begon met een 180-er, kwam Bas er niet echt meer aan te pas en Maikel produceerde nog bovendien zijn 2e maximale score vandaag. Met 0-3 ging het 1e punt deze middag naar de speler die de komende jaren zich wil manifesteren in het PDC circuit.

Moreno Blom kwam in de laatste single partij met 1-0 voor. Zijn tegenstander gooide er in de 2e leg een 117 finish uit voor de gelijkmaker, maar de DBBR speler trok hierna de partij naar zich toe door leg 3 en 4 winnend af te sluiten. Stand na de singles: 4-1.

De 1e koppelpartij werd wederom een prooi voor de gretige DBBR spelers. Lars begon meteen met 174 om vervolgens met Jessy 1-0 voor te komen. Frauenfelder beantwoorde in de 2e leg met een 180-er maar kon niet voorkomen door scores van 128 en vervolgens tops dat  de leg winst naar de thuisploeg ging. Ook leg 3 , (Lars startte met een 140-er) ging naar de DBBR door de 3e rake finish van Jessy in deze partij!  Brent en Moreno gingen in de 7e partij vandaag op zoek naar de overall winst. Zij slaagden glansrijk door hun tegenstanders eveneens met 3-0 te kloppen. Moreno 1x en Brent de andere 2 legs, waren succes vol op de dubbels.  Jessy en Lars bogen hierna voor het RDB koppel met o.a. Verberk aan de oche. Dit ondanks een 180-er van Lars en een net gemiste finish van 118 van dezelfde speler voor een 2-1 voorsprong. Met 1-3 , mede door het prima scorend vermogen van de wereldkampioen, ging de partij naar de gasten. Het zelfde RDB koppel legde het hierna wel af tegen de ontketende invaller Kenzo Honsbeek samen met Brent. Met maar liefst 3-0 (met een 180-er van Brent) werden de tegenstanders hard op hun nummer gezet.

Ook in de teamgame  was het Brent (met zijn 1e beurt) die weer met een 180-er opende. Met een score van o.a. 140 van Jessy en de klasse finish van 47 van lars, werd weer een wedstrijdpunt toegevoegd. In de afsluitende sologame mocht Bas zich revancheren voor zijn nederlaag in de singles. Hij deed dit met verve na eerst wel met 0-1 achtergekomen te zijn. Met 3-1 bracht hij de uiteindelijk 9-2(!) op het bord……

Het 2e DBBR jeugd Laco team kon wederom geen potten breken. Tegen koploper DSWN werd met 10-1 verloren. Er wacht nog 1 kans om toch nog een overwinning te boeken in de reguliere competitie als in de laatste wedstrijd runner DONHN bestreden moet worden in de Kratong in Oegstgeest. Hierna wacht ook voor dit team de finale dag op 17 juni in Kamerik

Peter van der Heijden.