LACO: 1e verlies DBBR heren.

laco

In de uitwedstrijd tegen DVS (5-11 j.l.) leed de landskampioen DBBR het 1e verlies in het nieuwe seizoen. Dat hebben velen niet zien aankomen na de 5-8 voorsprong voor mannen van coach John van der Mey na de koppelpartijen. DVS boog zeer knap de opgelopen achterstand om in een minimale voorsprong…

Singles:

Johan Meijer en Edward Steggerda begonnen namens de bezoekers aan de partij. Johan startte knap met een 3-0 winstpartij terwijl Edward met de zelfde cijfers klop kreeg. In partij 3 en 4 waarin Arie Ligthart (1-3 verlies) en Johan van Velzen (3-1 winst) aan het bord kwamen, bleef de wedstrijd in evenwicht. Dustin Straver won hierna zijn partij met 3-2 (door o.a. 2 x 180 te gooien) terwijl op het bord ernaast Henny van der Ster met 3-1 ten onder ging ondanks 1 x de maximale score van Henny. Ronde 4 leverde 2 winstpartijen op. Ronald Boot 3-0 (1 x 180) en Max de Jong, 3-1 ondanks een “max”. score tegen, zorgden voor een 5-3 voorsprong in de partij. Ferry van Veen verloor helaas de laatste single partij (0-3).

Koppels:

Dustin en Max begonnen goed aan deze serie door met 3-1 te winnen. Johan (M) samen met Arie (L) gingen echter met 3-2 ten onder. De tegenstanders gooiden o.a. een 180-er en een prachtige 160 finish voor de winst in deze pot. Johan (v V)met Henny (3-0 winst) en Ronald met Ferry (3-1 voor de DBBR-ers) zorgden er voor dat na de koppelpartijen er een mooie voorsprong van 8-5 bereikt was!

Trio’s:

Dustin, Ronald en Max kwamen als 1e aan de oche. Het werd een 0-2 verlies partij. Niets aan de hand zou je zeggen maar ook Johan (v V), Henny (goed voor 1 x 180) samen met Ferry gingen vervolgens de bietenbrug op (1-2). In de laatste partij in dit onderdeel was het aan de ingevallen en kersverse papa Arie van Iterson samen met Johan (M) en Arie (L) om het noodzakelijke punt binnen te slepen voor de eindoverwinning. Helaas ging deze missie de mist in (0-2) . Stand voor de afsluitende solo partij 8-8!

Nick van der Linden werd door coach John aan het bord geroepen om toch te trachten het 1e verlies af te wenden. Helaas slaagde de DBBR speler er niet in de tegenstander er onder te krijgen en met een 4-0 winst partij van Timo van der Brink namens  DVS behaalden de tegenstander  een niet meer verwachte overwinning op de voormalig koploper  . Einduitslag 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

26-11 Is er kans op sportieve revanche wanneer het heren team aantreedt thuis aan de Vliet in het gezellige onderkomen van de LDV wanneer SDC de tegenstander is. Aanvang 13.00 uur.

Peter van der Heijden.