LaCo Dames Management stopt

Onlangs heeft Helen Hofland aangegeven te stoppen als Manager bij de Dames LaCo (Landelijke Competitie). Helaas verlaat ook Ria Walraven ons na haar eerste seizoen. Deze beslissing is afgelopen zaterdag, 20 januari, aan de selectie bekendgemaakt.

Helen heeft meerdere jaren leiding gegeven aan onze dames, met als hoogtepunt een tweede plaats in Nederland. We zijn Helen en Ria dankbaar voor hun inzet als vrijwilligers voor onze LaCo dames en daarmee ook voor onze vereniging.

Als jij denkt dat dit iets voor jou is, hebben we goed nieuws, want we zijn op zoek naar een nieuwe LaCo Dames Manager en Captain. Het zou zonde zijn als onze dames niet meer landelijk kunnen deelnemen aan deze competitie. Meld je vooral aan via info@dbbr.nl.

Wat houdt LaCo eigenlijk in?

LaCo staat voor Landelijke Competitie en is een competitie tussen aangesloten lidorganisaties. In seizoen 2023-2024 zullen 14 herenteams en 11 damesteams, verdeeld over poules, strijden om de titels. Een herenteam bestaat uit minimaal 9 spelers en een damesteam uit minimaal 5 spelers. Er worden veertien speeldagen georganiseerd die allemaal op zaterdagen plaatsvinden. Ieder team ontmoet elkaar twee keer. Onze dames zitten dit seizoen in een poule van 5 teams, wat neerkomt op 8 wedstrijden die op zaterdagen moeten worden gespeeld.

De Dames- en Herenselectie spelen hun thuiswedstrijden gezamenlijk in Partycentrum de Zijl te Leiden. Voor de uitwedstrijden wordt in principe vervoer geregeld vanuit de DBBR voor beide teams, met vertrek vanuit Partycentrum de Zijl. Indien de route dit toelaat, is er een tussenstop in Alphen aan den Rijn bij de McDonald’s voor in- en uitstappen.

Het spelformat bij de dames bestaat uit 5 singles, 4 koppels, 1 teamgame en 1 sologame. Na afloop van een wedstrijddag is er een maaltijd beschikbaar. Na het reguliere seizoen vinden de play-offs plaats. Bij zowel de heren als de dames gaan de beste 8 teams de strijd met elkaar aan, en uiteindelijk blijven er vier teams per categorie over die in de finale zullen bepalen wie de LaCo kampioenen van 2023-2024 worden.