Laco dames verliezen 6e wedstrijd

laco

Nadat in de vorige speelronde de Laco dames olv Danny Azier het genoegen hadden gesmaakt de 1e overwinning te boeken, ging het team zaterdag 13-2  j.l. onderuit. De dames van de Friese Dart Bond, op bezoek in leiden, waren een maatje te groot .

In de singles ging Marlous als 1e van start. Dat deed zij bijzonder goed want met een duidelijke 3-0 zege ging het DBBR team zeer knap van start. In de 2e partij had Sabrina het duidelijk moeilijker. De tegenstandster bleek in dit duel te sterk en met 1-3 voor de Friezinnen, was het alweer gelijk. Ellis mocht als 3e naar de oche en ook zij trof een goede tegenstandster. Met 0-3 ging deze pot naar de FDB zodat Cindy voor de moeilijke taak stond proberen gelijk te maken. Helaas kwam zij ook van een koude kermis thuis want ook met een 0-3 nederlaag ging het volgende punt weer naar de bezoekers. Bianca  kwam in de 5e single partij enig zins in de buurt maar ook dit duel werd verloren (1-3) zodat na de single partijen een 1-4 achterstand op het bord stond.

In de koppel partijen bleek achteraf het zelfde beeld op te leveren. De 1e partij in deze deze serie wonnen Marlous samen met Sabrina met 3-2 . In partij 2 en 3 (Ellis en Miranda namen  deze voor hun rekening ) gingen verloren met  0-3 als eindstand van beide partijen. Hierdoor was de nederlaag al onafwendbaar gezien de 2-6 tussenstand. Marlous en Sabrina vochten in de 4e pot voor wat ze waard waren maar kwamen net tekort en met 2-3 voor de FDB ging ook dit  verloren.

Hierna ging de teamgame van start maar ondanks de inzet van Marlous, Sabrina, Ellis, Bianca en Miranda ging ook dit onderdeel over the best of one 1001,  verloren. Tussenstand met nog 1 partij te gaan 2-8.  In de afsluitende solo game mocht Bianca nog proberen de achterstand iets dragelijker te maken. Tegen Melanie Boersma uit Friesland wist zij fraai te winnen. Met een 3-1 zege bepaald zij de einduitslag op 3-8.

In de stand op de ranglijst bleef het DBBR team op de 5e plek omdat concurrent voor de laatste (6e)  plek SDC, eveneens verloor. Op 5 maart wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen DBA wat  op plek 4 bivakkeert en waar zeker kansen liggen voor het team van Danny om weer dichter naar de middenmoot te kruipen.

Peter van der Heijden.